25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Rodna, tot mai aproape de a deveni stațiune turistică. Ce beneficii va avea?

Comuna Rodna a mai făcut un pas și este mai aproape de a deveni stațiune turistică de interes local. Ministerul Turismului a publicat pe site-ul propriu, pentru dezbatere, un proiect de hotărâre în acest sens. Această titulatură vine cu mai multe beneficii:

Ministerul Turismului se pregătește să ateste nouă localități ca stațiuni turistice de interes local. Printre ele se numără și comuna Rodna, care are mai multe proiecte turistice de anvergură.

Pe site-ul Ministerului Turismului a fost publicat, pentru dezbatere, un proiect de hotărâre în acest sens. Înainte să dea undă verde acestor localități, reprezentanții Ministerului Turismului au vizitat comuna Rodna pentru a-i vedea la fața locului potențialul turistic.

Titulatura de stațiune turistică de interes local permite investitorilor din turism să acceseze finanțări structurale europene pentru construirea de pensiuni și hoteluri.

„Localitățile atestate vor putea fi promovate ca stațiuni turistice de interes local și vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localitățile atestate stațiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...