6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Rodna, tot mai aproape de a deveni stațiune turistică. Ce beneficii va avea?

Comuna Rodna a mai făcut un pas și este mai aproape de a deveni stațiune turistică de interes local. Ministerul Turismului a publicat pe site-ul propriu, pentru dezbatere, un proiect de hotărâre în acest sens. Această titulatură vine cu mai multe beneficii:

Ministerul Turismului se pregătește să ateste nouă localități ca stațiuni turistice de interes local. Printre ele se numără și comuna Rodna, care are mai multe proiecte turistice de anvergură.

Pe site-ul Ministerului Turismului a fost publicat, pentru dezbatere, un proiect de hotărâre în acest sens. Înainte să dea undă verde acestor localități, reprezentanții Ministerului Turismului au vizitat comuna Rodna pentru a-i vedea la fața locului potențialul turistic.

Titulatura de stațiune turistică de interes local permite investitorilor din turism să acceseze finanțări structurale europene pentru construirea de pensiuni și hoteluri.

„Localitățile atestate vor putea fi promovate ca stațiuni turistice de interes local și vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localitățile atestate stațiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...