16.5 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

Rostul de dimineață: O înfățișare stranie, taman pe 1 martie, în pasajul Funarilor din Bistița

dar într-un fel ne întâlnim dimineața în zona în care ceața ne dezvăluie viața. Adică în pasajul Funarilor din Bistrița, pe 1 martiecând oamenii se îndreaptă apatici spre muncă iar soarele clipește stingher ca un ban auriu…

1 martie s-a prăbușit peste Bistrița – nu ca un bolovan – ci ca un misterios abur lipicios.

Ceața a învăluit dramatic copacii, figurinele păpuși, clădirile morocănoase și mașinile grăbite. Încă de la primele ore ale dimineții, secretele mișunau gata să izbucnească la fiecare colț de stradă.

S-a nimerit să ne trezim pe neașteptate între zidurile pasajului Funarilor din Bistrița. Primul din seria celor 22 de pasaje care scurtează drumurile orașului, încercând să fenteze (zadarnic!) timpul. Și odată treziți acolo, nu am avut decât să acceptăm resemnați și această stranie înfățișare: turnul Bisericii Evanghelice – simbolul orașului, cum ar veni – pândea de după ceață. Cu soarele alături – martor stingher ca un ban auriu. Ignorat și nesocotit: admirând acoperișuri, într-o asemenea surprinzătoare zi de 1 martie.

și într-un fel ne întâlnim iar dimineața pe fond sentimental în zona în care ceața ne dezvăluie viața… deprimat de atâtea crime împreună cu tine…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.