21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Rostul de dimineață: O înfățișare stranie, taman pe 1 martie, în pasajul Funarilor din Bistița

dar într-un fel ne întâlnim dimineața în zona în care ceața ne dezvăluie viața. Adică în pasajul Funarilor din Bistrița, pe 1 martiecând oamenii se îndreaptă apatici spre muncă iar soarele clipește stingher ca un ban auriu…

1 martie s-a prăbușit peste Bistrița – nu ca un bolovan – ci ca un misterios abur lipicios.

Ceața a învăluit dramatic copacii, figurinele păpuși, clădirile morocănoase și mașinile grăbite. Încă de la primele ore ale dimineții, secretele mișunau gata să izbucnească la fiecare colț de stradă.

S-a nimerit să ne trezim pe neașteptate între zidurile pasajului Funarilor din Bistrița. Primul din seria celor 22 de pasaje care scurtează drumurile orașului, încercând să fenteze (zadarnic!) timpul. Și odată treziți acolo, nu am avut decât să acceptăm resemnați și această stranie înfățișare: turnul Bisericii Evanghelice – simbolul orașului, cum ar veni – pândea de după ceață. Cu soarele alături – martor stingher ca un ban auriu. Ignorat și nesocotit: admirând acoperișuri, într-o asemenea surprinzătoare zi de 1 martie.

și într-un fel ne întâlnim iar dimineața pe fond sentimental în zona în care ceața ne dezvăluie viața… deprimat de atâtea crime împreună cu tine…

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: