16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Rostul de dimineaţă: Bistriţa, Natură moartă. Peisaj aproape sinistru şi oarecum pustiu…

Cu chiu cu vai, ne trezim şi în această dimineaţă. Parcă mai sleiţi decât de obicei. Cu un gust de victorie amară între pleoape. După atâta încrâncenare şi mocnită violenţă. După o campanie care nu a adus mai nimic nou: în urma căreia am avut din nou de ales răul cel mai mic. Care ne-a amintit iar de dilema unor oameni înţelepţi – de ce să existe ceva mai degrabă decât nimic…?

Dar ne trezim cu chiu cu vai – în acelaşi peisaj oarecum pustiu… La câţiva paşi de centrul oraşului.

În miezul unei naturi moarte: cu o macara încremenită în zare. Şi o poartă de metal crăcănată. Cu un mesaj care interzice accesul. Cu un tufiş golaş, parcă dezbrăcat în pielea goală.

Cu gunoaie îndesate sistematic în gardul viu. Cu sticle de suc goale, pahare de plastic şi hârtii mototolite, îndesate matematic – calculat, între crengile gardului.

Peisaj oarecum pustiu, cu ciori murmurând probabil niscaiva avertismente. Într-o limbă moartă şi de neînţeles.

Peisaj dezolant cu frunze îngălbenite, leşinate pe jos…

Cineva şi-a uitat paharul de cafea la umbra crengilor despuiate…

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/OpDJ8KRzV_s” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.