EDITORIAL. Cronica unui dezastru anunțat: Când faci politica găștii, vii cu un candidat fără cap și uiți că poporul decide votul…

EDITORIAL. Cronica unui dezastru anunțat: Când faci politica găștii, vii cu un candidat fără cap și uiți că poporul decide votul…

Știți cum i-a mers lui Iohannis planul cu nimicirea PSD-ului?! Ceas și pas cu pas! Iohannis a tăcut și a făcut, de la numirea Dăncilei încoace. Dacă a fost cineva care n-a avut nicio emoție la aceste alegeri, acela să știți că a fost Iohannis. Pesediștii au astăzi multe lecții de învățat.

Când îți dă poporul cel mai mare vot de încredere dat unui partid după ’90, iar tu te apuci să faci politica găștii și îi dai peste bot poporului cu dispreț, să vezi surpriză – nici realizările locale nu mai contează când ceri votul pentru gașca de la vârful partidului.

16 ianuarie 2018. A fost ziua în care Comitetul Executiv al PSD a nominalizat-o pentru funcția de premier pe Viorica Dăncilă. La o zi după ce fostul premier Mihai Tudose își dădea demisia după ce intrase în conflict deschis cu liderul PSD – Liviu Dragnea.

Surprinzător, președintele Klaus Iohannis o acceptă pe Dăncilă, fără prea multe comentarii, dar cu multe critici din partea susținătorilor și simpatizanților. Cred că acela a fost primul pas tactic al președintelui Iohannnis privind nimicirea PSD.

Un plan matematic, bine gândit…

Bine gândit. Să fii de acord, fără prea multe comentarii, ca marioneta prezentată de Dragnea să conducă Guvernul părea atunci de neînțeles. Cât despre valoarea Dăncilei, ceea ce am descoperit noi într-un an și jumătate, Iohannis știa din capul locului. Avea portretul făcut și i-a convenit personajul.

Cu Grindeanu sau Tudose nu a putut puncta la fel de bine, cum a făcut-o cu fata mediocră, ajunsă pe cai mari și îmbătată de rolul nesperat primit în politica românească. Odată instalat Guvernul, le-a așteptat greșelile, care erau inevitabile.

Șleahta aia de golani cu probleme penale de la vârful PSD avea un plan și cu siguranță Iohannis știa de el. Și a mizat că planul politic propriu al liderilor PSD pe legile justiției îi va înfuria pe români.

Fiecare greșeală majoră a fost apoi taxată de președinte, care a punctat excelent pe gafele lor. Cu siguranță, Iohannis a „socotit” în planul său și sentința în așteptare a lui Dragnea. Greu de crezut că ar fi scăpat fără condamnare. Chiar și momentul în care a apărut sentința pare acum perfect ales, nu vi se pare?!

PSD nu poate continua cu Dăncilă

Cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, astfel încât să nu dea timp polilor de forță din PSD să se reorganizeze. Nucleul dur și cu gura mare de la vârful PSD nu voia să lase puterea din mână, iar restul care ar fi simțit ce e de făcut nu aveau timp să se organizeze să o preia.

Amintiți-vă că imediat după pronunțarea sentinței lui Dragnea, liderul tinerilor din PSD BN, Bogdan Ivan, a venit cu o declarație în care spunea că PSD nu poate continua cu Dăncilă. Să nu credeți că e așa viteaz și ar fi ieșit public cu poziția aia, dacă nu avea acceptul lui Radu Moldovan. L-a avut. Radu a vorbit prin vocea lui.

Imediat după, a descălecat Dăncilă la Bistrița. Şi l-a convins și pe Radu Moldovan, unul dintre greii PSD, că fără ea partidul este pierdut, că din poziția de premier, cu măsuri populiste, poate impresiona electoratul să o voteze de președinte. La asta adăugați și că Bistrița avea în Guvernul Dăncilă doi miniștri, unul vicepremier chiar, Ioan Deneș și Daniel Suciu. Așadar, Radu Moldovan a cam rămas fără argumente împotriva Vioricăi Dăncilă și a guvernului său, în care Bistrița-Năsăud ocupa două scaune de ministru și alte posturi călduțe pentru personaje mai mult sau mai puțin importante din PSD BN.

Cu siguranță, ce s-a întâmplat la Bistrița s-a întâmplat și în alte județe unde greii PSD au tăcut după șocul de la Europarlamentare și condamnarea lui Dragnea, crezând ba în apărarea interesului propriu, ba în al celui de grup, ba în partidul puternic care poate face orice, că e mare și unit.

Poate, dar nu cu una ca Dăncilă în frunte, după cum s-a văzut. De altfel, calitățile PSD precum loialitatea și susținerea fără discernământ politic a liderului sunt sigură că au fost alte puncte pe care a mizat Iohannis – când s-a gândit la dauna totală pe care o va produce PSD după prezidențiale, dacă o susțin, așa cum miza, pe Dăncilă.

PSD a greșit când nu și-a calculat șansele cu un candidat mai bun decât Dăncilă şi a pariat totul pe cel mai slab candidat posibil.

Cum ar fi fost lupta electorală, cu un candidat PSD precum Vasile Dâncu?

V-ați întrebat cum ar fi arătat lupta electorală dacă PSD ar fi ieșit, de exemplu, cu Vasile Dâncu?! Cred că aveam și dezbatere și PSD nu jelea înfrângerea asta umilitoare, iar Iohannis nu trecea fluierând, ci suspinând, spre un nou mandat. Pierderea guvernării a fost penultima lovitură primită de PSD și pregătită de Iohannis prin PNL.

De altfel, amintiți-vă că Iohannis a și declarat că a așteptat momentul potrivit pentru a fi sigur că moțiunea de cenzură trece. Ce a urmat, a fost calcul matematic simplu. Cine să intre în turul doi dacă nu președintele în exercițiu și candidatul celui mai mare partid din țară?!

Apropo, îmbătată de aparenta victorie din turul 1, Dăncilă declara țanțoșă că este prima femeie care a ajuns în turul 2. Fals. A fost prima femeie pe care PSD a băgat-o în turul doi, cum a făcut cu toți candidații după ’90 încoace. Niciun merit personal, după cum s-a văzut și în turul 2, când Dăncilă nu a reușit să ia nimic de la restul candidaților cu electorat pe profilul similar PSD.

Nu mai contează faptele, dacă anturajul e dubios…

Ce s-a întâmplat cu PSD BN în plan local și cum de n-a reușit Radu Moldovan să se impună cu toate realizările și cu toți miniștrii din Guvernul Dăncilă în fața liberalilor, e o altă discuție. Cred că s-a schimbat paradigma în politică. Nu mai contează faptele, dacă anturajul e dubios.

Adică Radu Moldovan poate fi apreciat, dar asta nu înseamnă că e și ascultat de bistrițeni, când le cere ca – de dragul său – să-i susțină și prietenii, gașca de la centru.

De fapt, Dăncilă singură l-a bătut pe Radu Moldovan în Bistrița-Năsăud și a dus în derizoriu toate investițiile de la Spitalul Județean și drumurile asfaltate din județ.

Liberalii au câștigat datorită candidatului lor, care a avut o singură, dar mare calitate: net superior Dăncilei.

Urmează alegerile locale și rămâne de văzut cât va conta înfrângerea de la prezidențiale din dreptul PSD. Pentru că Iohannis are un plan și se va ține de el ca să-și vadă visul cu ochii, iar PSD trebuie să scape de Dăncilă și se pare că nu va fi ușor. Tocmai a anunțat că nu-și dă demisia…

Reformarea PSD… ?

Și da, e nevoie de reformarea PSD. Trebuie să-și scoată din umbră oamenii de valoare pe care încă îi au în partid, să folosească strălucirea minții lor pentru binele partidului și politici sustenabile. Să renunțe la susținerea unor indivizi dubioși.

Matematic, nu poți susține infractorii în detrimentul oamenilor cinstiți, aceștia din urmă sunt mult mai mulți și votează, pe când ceilalți nu.

Cât despre primari, acolo e o mare problemă. Puțini au rămas în județ cei care pot struni votul pentru PSD. Îi poți număra pe degetele de la o mână. Cei care au rezultate slabe vor fi tentați să schimbe barca: până la urmă le este pielea și funcția în joc.

Bine ar fi ca liberalii să nu se culce pe lauri și să nu uite că pesediștii punctează excelent din opoziție. Le vor taxa fiecare greșeală, punând în comparație realizările lor. Şi lupta nu va fi ușoară…

VIDEO: Peste 30 de milioane de euro, investite în Rodna, în ultimii ani septembrie 19, 2020 - 8 șantiere sunt în plină desfășurare la Rodna, toate derulate pe fonduri europene. Alte 40 de milioane de euro se regăsesc în proiecte depuse care urmează să fie semnate și implementate – a precizat Valentin Grapini, la Bistrițeanul Live.
Moarte…stupidă, într-un bloc din Bistrița septembrie 19, 2020 - Un echipaj al Ambulanței și unul al poliției au fost solicitate azi, pe o stradă din Bistrița Într-o scară de bloc, un bistrițean a căzut pe scări și nu s-a mai putut face nimic pentru el.
Bistrița-Năsăud: 7 cazuri pozitive, printre care un profesor, 15 bistrițeni externați și un deces septembrie 19, 2020 - Avem 1.381 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 7 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 15 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.333 cazuri noi de infecție.
Ți-e expirat buletinul?? AFLĂ în ce condiții poți vota cu el! septembrie 19, 2020 - Alegerile locale sunt la o săptămână depărtare. La Serviciul de Evidență a populației, programul de lucru se prelungește. Totuși, dacă aveți buletinele expirate, puteți vota. AFLĂ în ce condiții:
Peste 100 de elevi trimiși acasă, după cele două cazuri pozitive de COVID 19 de la CNAM și CNLR septembrie 19, 2020 - DSP BN a anunțat ieri că un elev de la Colegiul Național "Liviu Rebreanu" și un profesor de la Colegiul Național "Andrei Mureșanu" au fost depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, s-a decis ca peste 100 de elevi să-și suspende activitatea.
Ionuț Simionca: 30 de ani, PNL și PSD au condus împreună Primăria Bistrița. Cine îi mai crede? septembrie 18, 2020 - Pe ultima sută de metri înainte de alegerile locale, candidatul PMP la Primăria Municipiului Bistrița, Ionuț Simionca, a lansat un apel la solidaritate împotriva partidelor tradiționale, PNL și PSD.
AJUTĂM?! Bistrița are mașină de transport sânge, dar lipsesc donatorii care să susțină financiar proiectul septembrie 18, 2020 - Bistrița-Năsăud este singurul județ din țară care are o mașină pentru transport sânge. Iar voluntarii răspund mereu PREZENT la orice solicitare, indiferent de distanța care trebuie parcursă. DAR duc o MARE lipsă. Nu de donatori de plasmă, trombocite sau sânge este vorba. Ci de donatori financiari, care să se asigure că rezervorul mașinii nu e niciodată uscat, că mașina e achitată integral și poate porni în orice secundă spre cei în nevoie. AJUTĂM? Donăm??
OFICIAL. Au început lucrările la sala polivalentă din Unirea, anunță Emil Radu Moldovan septembrie 18, 2020 - Oficial, s-a pus temelia noii Săli Polivalente din Unirea, a anunțat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean. Complexul sportiv va avea teren pentru handbal, baschet sau volei, restaurant, hotel cu peste 20 de camere, pentru echipele care vor veni la Bistrița, dar și un stadion cu 10.000 de locuri, la standarde UEFA. 
FOTO/VIDEO – Domnești: Își curăța fântâna și au căzut pietrele peste el! septembrie 18, 2020 - Intervenție contra cronometru pentru salvatorii bistrițeni. Un bărbat își curăța fântâna, moment în care au căzut pietre peste el. Incidentul a avut loc în Domnești.
VIDEO: Ce obiectiv și-a propus primarul Valentin Grapini în Rodna, până în 2024 septembrie 18, 2020 - Ce a făcut până acum primarul Valentin Grapini pentru localnicii din Rodna? Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul a vorbit despre proiectele pe care a reușit să le ducă la bun sfârșit. „Targetul meu în acest mandat a fost să atrag cât mai multe fonduri europene. Astăzi, Rodna are peste 30 de milioane de euro contracte semnate, și peste 40 de milioane de euro proiecte depuse care urmează să fie semnate.”
Bistrița-Năsăud: 18 cazuri pozitive, printre care un elev și un profesor, 9 bistrițeni externați și un deces septembrie 18, 2020 - Avem 1.374 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 18 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 9 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.527 cazuri noi de infecție.
Aproape 3.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! CUM se va face repartizarea lor: septembrie 18, 2020 - Prima tranșă de doze de vaccin antigripal a ajuns la Bistrița. Luni va începe repartizarea celor aproape 3.500 de bucăți. Ministerul Sănătății a dublat doza de vaccin antigripal pentru acest sezon, din cauza pandemiei.
INCREDIBIL! Fată de 15 ani obligată să se prostitueze și vândută pe un pitbull. După un deceniu, doar unul dintre vinovați e după gratii septembrie 18, 2020 - Libertatea prezintă povestea unei tinere din Bistrița-Năsăud, care a fost obligată să se prostitueze de mai mulți bărbați și ulterior vândută pe un pitbull și o pereche de cizme de damă, pe când avea doar 15 ani. Culmea, după un deceniu, doar unul dintre vinovați a ajuns după gratii.
Femeile nu prea se înghesuie în politică, în Bistrița-Năsăud. Județul nostru, pe ultimul loc la candidați de gen feminin septembrie 18, 2020 - Potrivit unei analize realizate de o platformă dedicată alegerilor, Bistrița-Năsăud se află pe ultimul loc la candidați de gen feminin pentru funcția de primar,  alegerile care bat la ușă.
Rostul de dimineață: Imagini uimitoare cu o călugăriță dintre cele care își devorează partenerul, imediat după împerechere… septembrie 18, 2020 - A sosit momentul să admirăm, în treacăt, și aceste imagini uimitoare cu o călugăriță dintre cele care își devorează partenerul, imediat după împerechere... „El știe exact ce îl așteaptă. Și cu toate astea...”
Aquabis: Trei localități din județ, fără apă potabilă pentru trei zile septembrie 18, 2020 - Trei localități din Bistrița-Năsăud vor rămâne fără apă potabilă pentru trei zile, începând din 21 septembrie 2020 - anunță Aquabis. În zonă se execută lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și aducțiune.
60 de școli și grădinițe din Bistrița-Năsăud funcționează în Scenariul 2 septembrie 17, 2020 - 60 de școli și grădinițe din Bistrița-Năsăud funcționează în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică a preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, dar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu vin la școală prin rotație de una-două săptămâni. 
Bătrânica lovită de șoferița vitezomană a decedat! septembrie 17, 2020 - O mamă și fetița ei de nouă luni au ieșit azi la plimbare, prin  Șieuț. Li s-a alăturat și o vecină. Cele trei au fost lovite însă de o șoferiță vitezomană care a pierdut controlul mașinii într-o curbă periculoasă.
VIDEO. Mircea Romocea, despre primii pași realizați pentru centura ocolitoare a Năsăudului septembrie 17, 2020 - Mircea Romocea, primarul din Năsăud, a anunțat în studioul Bistrițeanul Live, că s-au făcut deja primii pași pentru centura ocolitoare a Năsăudului. „Este o lucrare de mare anvergură, aproximată la 9,5 milioane de euro.”
Ionuț Simionca: Primăria va cumpăra și reabilita Stadionul „Jean Pădureanu” septembrie 17, 2020 - Candidatul PMP la Primăria Bistrița, Ionuț Simionca, susține că Bistrița poate să redevină un punct de referință în sportul românesc dacă administrația publică dă dovadă de viziune și pune în practică proiecte de largă susținere populară în domeniu, cu mare impact în viitor.
Silviu Rus (PER Bistrița-Năsăud) – Un MESAJ pentru Ioan Turc și Lorand Toth: „Dați șansa și celorlalte partide să ia parte la procesul electoral” septembrie 17, 2020 - Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud, adresează un mesaj public celor doi președinți Ioan Turc și Lorand Toth, făcând apel la solidaritate și colaborare. „Este o problemă de neconstituționalitate și de încălcare a prevederilor de la Veneția!
Via Transilvanica, traseul de drumeții pus pe picioare de Tășuleasa Social, a ajuns la 800 de kilometri! septembrie 17, 2020 - Un vis se transformă, cu pași mici, în realitate! Via Transilvanica a ajunge la 800 de kilometri. Tășuleasa Social, asociația care se află în spatele proiectului marchează cei 800 de kilometri în Sibiu, care, în premieră pentru România, a fost ales Capitala Europeană a Drumeției în 2021.
Bistrița-Năsăud: 15 cazuri pozitive, printre care un preot și un asistent medical, 18 bistrițeni externați și un deces septembrie 17, 2020 - Avem 1.356 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 15 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 18 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.679 cazuri noi de infecție.
Bebeluș de nouă luni, mămica și o bunică, băgați în spital de o șoferiță vitezomană septembrie 17, 2020 - O șoferiță din Mărișelu a reușit să bage în spital un bebeluș, pe mămica acestuia și o bunică. Totul s-a întâmplat într-o curbă în care a intrat cu prea mare viteză, reușind și să se răstoarne, după ce a agățat pe cele două femei și căruciorul cu bebele.
N-a rămas cu geaca, dar a primit o lună cazare gratis …după gratii septembrie 17, 2020 - Tânărul care a lovit o vânzătoare și patronul unui magazin, pentru o geacă, a ajuns în arestul IPJ BN. Ieri, instanța din Năsăud a decis că adolescentul merită o pedeapsă mai dură pentru ce a făcut, așa că l-a trimis 30 de zile după gratii.
PNL BN: Traian Ogâgău nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal septembrie 17, 2020 - Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.
Robert Sighiartău : Cetățenii de pe Valea Someșului și Sălăuței își vor putea înmatricula mașinile la Năsăud septembrie 17, 2020 - Robert Sighiartău a transmis că cetățenii de pe Valea Someșului și Sălăuței își vor putea înmatricula mașinile la Năsăud. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că ministerul va deschide 26 de sedii secundare ale Serviciului de Înmatriculări Auto.
Poliția și DGASPC s-au sesizat în cazul filmulețului în care primarul Traian Ogâgău își pedepsește unul dintre copii septembrie 17, 2020 - Inspectoratul de Poliție Județean, precum și DGASPC s-au autosesizat în cazul filmulețului în care apare fiica primarului Traian Ogâgău, pedepsită de tatăl său, pentru că ar fi fost obraznică. Deocamdată nu este cercetată o persoană anume, ci doar faptele.
Povestea din spatele accidentului mortal de azi-noapte. Totul ar fi pornit de la o glumă…proastă septembrie 17, 2020 - Un accident mortal a avut loc azi-noapte în Ilva Mică. Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața. Cel care a condus mașina ar fi vrut să facă o glumă. Dar aceasta s-a terminat prost, la 200 de metri de locul din care au pornit.
Aquabis: Fără apă, astăzi, în Bistrița, Beclean și Figa septembrie 17, 2020 - Două străzi din Bistrița rămân astăzi, 17 septembrie 2020, fără apă potabilă. Defecțiuni, semnalate la rețeaua de apă potabilă din Beclean și Figa: