13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Rostul de dimineață: Mii de crizanteme, înghesuite ca sarmalele, în intersecțiile din Bistrița. Ce fac totuși sufletele fantomă din lumea de Dincolo cu atâtea flori?

Mii de ghivece cu crizanteme se înghesuie ca sarmalele, în intersecțiile din Bistrița. S-au aliniat frumos după culori și prețuri, după zodii, mărimi, interese – gata să înghită cu totul trotuarele… 

 Mii de ghivece au împânzit, în ultima săptămână, intersecțiile din Bistrița. Florăriile și piețele din oraș devin neîncăpătoare. Ca la un semn, florile au dat năvală afară din piață, încercând din nou să cucerească orașul.  

Se înghesuie, ca sarmalele, se aliniază după culori și prețuri, înghițind metri întregi de stradă…Se mai nimeresc și copii călare pe bicicletă între miile de crizanteme. Și din greșeală – răstoarnă un ghiveci cu roata din spate. Ia să-l plătești! Ia uită-te în sărăcie pe unde mergi, breeee! – lovește ca un buzdugan vocea comerciantului nervos.

Greu fac față printre atâtea comenzi, atâtea claxoane, atâția bistrițeni agitați și isterici și hotărâți să fie totul bine pe 1 noiembrie. Să fie sufletele fantome mulțumite de ofrandă… Să se sature odată de atâtea mii de crizanteme, să le țină de cald. Să fie totul perfect… 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...