10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Rostul de dimineață: O întâlnire neașteptată și surprinzătoare…!

O întâlnire neașteptată și surprinzătoare, zilele trecute, în Colibița. Un tânăr din Bistrița, pasionat de motoare și drumeții în natură a reușit să vadă ceea ce generații de specialiști nu reușesc, nici măcar o dată în viață.

Un splendid exemplar de râs carpatin a fost surprins zilele trecute, la Colibița, în apropierea unei păduri, pe Izvorul Lung.

Cunoscătorii știu că râsul carpatin este extrem de scump la vedere. Sunt pădurari care nu au reușit să-l vadă niciodată în viață. Este, totodată, o specie strict protejată de lege. Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a realizat la sfârșitul lunii trecute obișnuita acțiune de evaluare a acestor specii. Dacă în primăvara lui 2017 erau 66 de râși în județul nostru, în 2018 s-au înregistrat 75, iar în 2019 – 76. În acest an au fost identificate 97 exemplare din specia râs.

Îmi plac foarte mult munții și natura în general… Ies cât de des pot… În ceea ce privește râsul, a fost într-adevăr o întâlnire neașteptată și cât se poate de surprinzătoare. Un animal foarte frumos, zvelt, sigur pe el… N-am avut peripeții neplăcute, până acum, cu animalele… Nici măcar cu ursul… Oamenii par să fie mult mai imprevizibili decât animalele, de multe ori…”, ne-a mărturisit tânărul.

Un alt tânăr din Bistrița a reușit performanța de a imortaliza un râs carpatin în toată spelendoarea sa, într-un film de câteva secunde:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100007363426116%2Fvideos%2F2566181773637245%2F&show_text=0&width=476″ /]

Foto / Video @ Facebook

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...