4.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Rostul de dimineață. Speranța moare ultima: Monarhiștii bistrițeni, la un picnic regal, în Schulerwald

Pe o ploaie mocănească, monarhiștii bistrițeni au încropit ieri în Schulerwald tradiționalul picnic regal. 

Aduce fiecare ce are pe-acasă: câte-o conservă, o sticlă de vișinată, platouri cu gustări reci, cozonaci, prăjiturele – pentru că suntem și ecologiști, nu avem de gând să facem foc sau grătare, nu ne reprezintă

Un steag regalist din 2013 a fluturat în vânt, ocrotitor, pe tot parcursul întâlnirii, alături de portrete ale legendarelor figuri monarhice românești.

Exact la fel s-a întâmplat și acum trei ani, în 2019. Dar cu toate că plouă, noi suntem fericiți, bine-dispuși și mândri pentru că putem să sărbătorim adevărata Zi Națională a României: ziua de 10 Mai. Există și o petiție pe tema asta.

Am făcut și noi o solicitare către Primăria Bistrița, după ce am consultat puțin harta Bistriței. Se intră în oraș pe strada Libertății, care continuă cu Bulevardul Independenței. Mi-am amintit de visele de aur ale pașoptiștilor – independența principatelor și apoi unirea. Acestea pot constitui o filă de istorie, o bază educativ istorică inclusiv pentru orașul nostru.

După Independenței, urmează strada Gării – un nume banal. Hai să-i spunem I.C Brătianu. Apoi la dreapta – pe Bulevardul Republicii. Care se numea Regina Maria, înainte de 1948… Ce-ar fi să redevină această stradă la numele inițial – acela de Regina Maria? Mai ales că cele două personalități istorice, I.C. Brătianu și MS Regina Maria au fost pionii principali la Conferința de Pace de la Paris, în 1919, în crearea României mari.

Au avut un rol primordial și radical în acea negociere de noi hotare.

Din Bulevardul Regina Maria orașul ar continua perfect cu strada 1 Decembrie. Ar fi un întreg centru istorico-educativ, pentru tinerii și oamenii din Bistrița în general. Nici nu ar trebui să-și schimbe toți buletinele acum, ci doar atunci când le expiră…

Suntem noi, cei din vechea gardă a simpatizanților regaliști și o parte din Clubul Monarhiștilor Bistrițeni. Nu vrem decât să se recunoască ziua de 10 Mai ca zi națională și să fie zi liberă…”, ne-a mărturisit dr. Marius Pop, președintele clubului.

Chiar dacă pare greu de închipuit că România va mai fi vreodată monarhie, monarhiștii bistrițeni nu și-au pierdut speranța.

Avem încredere în Prințul Nicolae, cum avem încredere și în Principesa Margareta. Va fi totul bine până la urmă. Se va aplica și succesiunea firească la tronul României. Mai ales s-a născut și micul Mihai acum, căruia îi dorim multă multă sănătate. Avem deja un moștenitor! Trăiască Regele, În pace și onor, De țară iubitor!”, a concluzionat dr. Marius Pop.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...