22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

S-a bătut palma: Fosta bază Mecanica, preluată de primărie!

Miercuri s-a bătut palma pentru achiziționarea Bazei Mecanica. Municipalitatea va pune jos peste 4 milioane de lei, dar abia în iulie. Bani pentru modernizarea acesteia se vor atrage doar peste… doi ani.

Primarul Ioan Turc a vorbit încă de anul trecut despre intenția municipalității de a achiziționa fosta bază Mecanica. Au avut loc întâlniri în care s-a discutat despre valoarea de achiziție.

Conform evaluării făcute, prețul de achiziție se preconiza a ajunge undeva la 3.093.000 lei pentru baza Mecanica.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Turc a explicat că s-a bătut palma și că  municipalitatea va achiziționa baza. Plata se va face însă în luna iulie.

O veste bună pentru bistrițeni: în urma unor negocieri, am cumpărat fosta bază Mecanica. Prețul cu care am achiziționat terenul este de 26 de euro / mp. Raportându-ne la 3,28 ha, a rezultat o sumă de 4.225.268 de lei fără TVA. Acest preț este unul cert, adică chiar dacă suma va fi plătită după rectificarea din luna iulie prețul este unul definitiv, pentru că în procesul verbal al negocierii am reținut cursul euro de la data la care s-a încheiat procesul verbal.

Pe acest teren aflat în proximitatea Pădurii Schullerwald intenționăm să amenajăm o zonă de agrement de mare nivel. Vom avea bazine de înot, terenuri de sport, tobogane, aparate de fitness, deci o întreagă paletă de funcțiuni pentru relaxarea și divertismentul bistrițenilor”, a declarat Ioan Turc.

Baza de agrement sportiv a societății NOVAROM CONSTRUCT S.R.L. are o suprafață de 32.837 mp teren, cuprinzând alei și drumuri acces, teren fotbal, două terenuri de tenis, două bazine înot, fiind edificate următoarele construcții: două tribune și trei construcții anexă, respectiv grup social, cabină pază și cabină poartă.

Totuși, pentru transformarea acesteia, trebuie demarat un proiect.

Vom face o lucrare pe fonduri europene. Iar accesarea acestora se va face undeva în anul 2024”, a explicat Ioan Turc.

În contextul unui proiect complex la fosta bază Mecanica, Aquapark-ul din Wonderland „a fost îngropat”.

Eu zic că Aquapark-ul a fost îngropat din start. Valoarea era de 40 de milioane de lei în 2016. Cu toate modificările și recalculele făcute, acum ar ajunge undeva la 70 de milioane, din fonduri proprii. Deci nu ar putea să se facă. Ce văd eu, și pe ce mizez eu, e să facem acolo un bazin de înot de dimensiuni olimpice” a declarat Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. In sfârsit, o viziune corectă de amplasare echilibrată a bazelor de agrement pe teritoriul orasului pentru a fi cât mai aproape de zonele rezidentiale din oras si renuntarea la conceptia idioată lui Ovidiu Cretu de a le duce pe toate la dracu-n praznic pe păsunea din Unirea. Inafară de fosta bază Mecanica , primarul Ioan turc promitea ca Bistrița va mai avea încă o zonă de relaxare și de picnic prin reabilitarea zonei lacului MHC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...