8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

S-a operat la foc continuu la Spitalul din Bistrița! Cele mai multe operații s-au făcut pe chirurgie generală, ortopedie și traumatologie și urologie

În sălile de operații din Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița s-a operat la foc continuu anul trecut. Cele mai multe operații s-au făcut pe chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, dar și pe urologie.

În total, anul trecut s-au efectuat 9.498 de intervenții chirurgicale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița. Cele mai multe, 2.380 s-au făcut în sălile de chirurgie generală, a dezvăluit managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, la Medicină pe Limba ta.

Pe locul doi este specializarea ortopedie și traumatologie, unde au avut loc 1.493 de operații. Și urologii au fost aglomerați, afectuând 1420 de intervenții chirurgicale în 2023.

742 de operații s-au făcut pe chirurgie plastică, 158 pe chirurgie pediatrică, 314 pe chirurgie toracică, 406 pe neurochirurgie, 652 pe ORL și 549 pe oftalmologie. De altfel, oftalmologia este singura specialitate medicală unde numărul de intervenții chirurgicale a scăzut.

Medicii s-au folosit de 11 săli de operații, iar odată ce noul corp al spitalului va fi gata, aceștia vor avea la dispoziție 16 săli pentru intervențiile chirurgicale.

Managerul spitalului, Gabriel Lazany a mai dezvăluit faptul că anul trecut în unitatea medicală au fost internați peste 2.000 de pacienți din alte județe. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Emisiunea la care a fost invitat Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.