25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

S-a prelungit vacanța…până după Paște, cel puțin!

Ministrul Educației a anunțat aseară că în momente grele trebuie luate măsuri drastice. Aceasta a declarat că școlile trebuie să rămână închise, măcar până după Paște. Asta înseamnă că undeva la finalul lunii aprilie, elevii s-ar putea reîntoarce la școală.

Școlile, grădinițele și creșele s-au închis pe 11 martie. Inițial s-a anunțat că acestea se vor redeschide în data de 22 martie, dacă nu se impune prelungirea „vacanței forțate”.

De astăzi, România intră în stare de urgență, din cauză că s-a depășit pragul de 100 de infectări cu coronavirus.

Aseară, ministrul educației a anunțat că școlile vor rămâne închise până după vacanța de Paște.

Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise” a declarat Monica Anisie.

Aceasta a fost perioada pe care Comitetul Național pentru Situații de urgență a respins-o inițial.

Se ia în calcul ca materia școlară să fie recuperată pe perioada vacanței de vară. Astfel, în loc ca elevii să finalizeze cursurile în 12 iunie, zilele de școală s-ar prelungi cu atâtea zile cât a fost ”vacanța forțată”.

Totuși, vacanța de primăvară, conform pregramei școlare 2019 – 2020, este în perioada 4 – 21 aprilie.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.