8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

S-a prelungit vacanța…până după Paște, cel puțin!

Ministrul Educației a anunțat aseară că în momente grele trebuie luate măsuri drastice. Aceasta a declarat că școlile trebuie să rămână închise, măcar până după Paște. Asta înseamnă că undeva la finalul lunii aprilie, elevii s-ar putea reîntoarce la școală.

Școlile, grădinițele și creșele s-au închis pe 11 martie. Inițial s-a anunțat că acestea se vor redeschide în data de 22 martie, dacă nu se impune prelungirea „vacanței forțate”.

De astăzi, România intră în stare de urgență, din cauză că s-a depășit pragul de 100 de infectări cu coronavirus.

Aseară, ministrul educației a anunțat că școlile vor rămâne închise până după vacanța de Paște.

Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise” a declarat Monica Anisie.

Aceasta a fost perioada pe care Comitetul Național pentru Situații de urgență a respins-o inițial.

Se ia în calcul ca materia școlară să fie recuperată pe perioada vacanței de vară. Astfel, în loc ca elevii să finalizeze cursurile în 12 iunie, zilele de școală s-ar prelungi cu atâtea zile cât a fost ”vacanța forțată”.

Totuși, vacanța de primăvară, conform pregramei școlare 2019 – 2020, este în perioada 4 – 21 aprilie.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.