8.4 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Plătește ONLINE, taxele și impozitele, cu 10 la sută reducere, până la final de iunie!

În contextul pandemiei de coronavirus, s-a amânat plata taxelor și impozitelor până la 30 iunie. Cu tot cu reducerea de 10 la sută. Doris Rai a explicat pașii ce trebuie urmați pentru a putea plăti online, din confortul casei.

S-a declarat pandemie de coronavirus, iar România intră în stare de urgență, începând de azi.

În acest context, băncile au fost primele care au anunțat că amână plata ratelor contribuabililor.

Și administrațiile locale au decis să amâne plata taxelor și impozitelor. Astfel, termenul limită, pentru a beneficia și de reducerea de 10 la sută, s-a schimbat din 31 martie în 30 IUNIE.

Doris Rai a prezentat și modul în care se pot achita taxele online, din confortul casei, dacă tot suntem puși să stăm la domiciliu.

Cum PLĂTIM ONLINE TAXELE, IMPOZITELE LOCALE, AMENZILE și ANAF

Pasul 1. Este necesar să accesați site-ul www.ghiseul.ro. Pentru început, va trebui să creați un cont pe platformă. Optați pentru secţiunea „Solicitare date de acces”.

Pasul 2. Se va deschide o nouă pagină denumită „Solicitare date de acces”, care cuprinde trei secţiuni: Verificare CNP, Validare card şi Trimitere e-mail. Primul pas este verificarea CNP-ului. Pentru asta, va trebui să introduceți codul numeric personal, iar apoi, pentru a fi verificat, apăsți butonul „Trimitere cerere”.

Pasul 3. În aceeaşi pagină vor apărea mai multe câmpuri goale, pe care trebuie, de asemenea, să le completați cu județul, instituția Bistrița, adresa, numele şi prenumele, adresa de mail şi numărul de telefon. Ultimul câmp liber este destinat unui cod de securitate pe care trebuie să îl introduceți în caseta destinată acestuia. Bifați căsuţa prin care acceptați să fiți de acord cu procesarea datelor pe care le-ați oferit pentru a primi datele de acces în cadrul platformei ghiseul.ro. Apoi, apăsți butonul „Trimite cerere”.

Pasul 4. Se va deschide o nouă pagină – secţiunea Validare Card. În câmpul liber trebuie să introduceți numărul cardului cu care veți efectua plăţile. Atenţie! Pentru obţinerea datelor de acces (utilizator şi parolă), se va face o verificare a cardului bancar. Titularul cardului trebuie să corespundă cu solicitantul datelor de acces. Cu alte cuvinte, nu puteţi folosi decât un card care este pe numele dumneavoastră. După ce ați introdus numărul cardului, apăsați butonul „Aprobă”.

Pasul 5. Datele de acces în contul de pe platforma www.ghiseul.ro vor fi trimise pe adresa de mail pe care ați oferit-o la Pasul 3.

Pasul 6. După ce verificați datele transmise pe email, reveniți pe platforma www.ghiseul.ro și vă conectați folosind utilizatorul și parola primite în mesaj. După autentificare veți fi nevoiți să schimbați parola primită cu una care va rămâne aceeași de fiecare dată când veți folosi platforma de plăți online și apăsați butonul „Schimbă”.

Pasul 7. După ce parola generată automat a fost schimbată este necesară încă o dată autentificarea cu noua parolă.

Pasul 8. Taxele și impozitele datorate vor fi descrise pe categorii la secțiunea „Obligații de plată”. De asemenea, pot fi achitate taxe pentru ANAF, amenzi sau alte taxe”, a explicat Doris Rai pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...