23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

S-a reinventat munca patriotică la Primăria Bistrița! Funcționarii, scoși din birouri să curețe orașul

În timp ce bistrițenii așteaptă mai bine de o lună după un certificat de urbanism, funcționarii din Primăria Bistrița sunt scoși la curățenie, ca să-și amintească ce e munca patriotică. Mai bine de 500 de angajați ai municipalității au lăsat pixurile jos, au luat saci de gunoi și s-au apucat de colindat spațiile verzi, locurile de joacă și malurile râului.

Mândru nevoie mare, primarul Ioan Turc însoțit de nu mai puțin de 500 de funcționari din Primărie au luat la puricat spațiile verzi, locurile de joacă și malurile râurilor, în căutarea de deșeuri, ambalaje, PET-uri.

A fost o acțiune de ecologizare fără precedent.

Totul s-a petrecut nu în weekend, sau în timpul liber al funcționarilor, ci chiar astăzi, de la ora 14.00.  Această acțiune de imagine este cu atât mai nejustificată cu cât bistrițenii așteaptă și câte o lună pentru ca municipalitatea să elibereze câte un document de care au nevoie…

„Fiind „Luna curățeniei de primăvară”, credem că am reușit să dăm un exemplu; 780 de saci cu reziduuri, colectați în 2 ore. Demersul nostru de azi se vrea urmat de alte activități menite să încurajeze un mediu ambiant mai curat, un spirit eco urban, o perspectivă mai europeană pentru întreaga comunitate bistrițeană”, a notat primarul Ioan Turc, pe pagina sa de Facebook, întreg evenimentul fiind intens documentat fotografic pentru rețelele de socializare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, acțiunea de ecologizare a avut loc astăzi, între orele 14.30 – 16.30, în afara orelor de program. Funcționarii au avut astăzi program scurt.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...