19.4 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul!

Astăzi, vicepremierul Daniel Suciu a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.

Se continuă investițiile în sănătate și ceea ce altădată părea doar un vis, acum a devenit realitate.

Astăzi, vicepremierul Daniel Suciu a semnat finanțarea, cu aproape 5 milioane de euro a două investiții majore la Spitalul Județean și Spitalul de pe Alba Iulia.

Reabilitare și modernizare UPU Bistrița

Prin aceasta, spațiul de la Urgențe se va mări de la 280 m2 în prezent la 1.414 m2 după modernizare. Se vor aduce aparate de ultimă generație, iar timpii de preluare a pacienților se vor reduce semnificativ.

Reabilitare termică și modernizare a Secțiilor de boli infecțioase, recuperare, oncologie și dermato-venerice, de pe Strada Alba Iulia.

Lucrările prevăzute sunt cele de consolidare a clădirilor, restaurarea elementelor arhitecturale şi a componentelor artistice, refacerea finisajelor interioare și exterioare și repararea elementelor de construcţie ale faţadei, lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii și a sistemului de încălzire, a instalațiilor electrice și a tâmplăriei interioare și adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi.

Cu toate acestea, încă un proiect va fi demarat în acest an, strâns legat fiind de modernizarea UPU. E vorba de construirea unui heliport. Banii vor veni exclusiv din bugetul Consiliului Județean și ajung la aproape două milioane de euro.

Mai multe informații despre cele trei investiții puteți urmări în materialul video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/LuYGEMKnRRM” /]

Suntem în grafic cu Extinderea, modernizarea și dotarea secției de terapie intensivă, finanțată printr-un parteneriat între Consiliul Județean și Ministerul Sănătății. Graficul de lucrări ne arată că dacă lucrurile vor decurge normal, până la finalul verii, această nouă secție va fi finalizată”, au anunțat autoritățile județene.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...