8.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

VIDEO Blocați în Munții Rodnei, pe viscol, la -15 grade! Salvamontiștii bistrițeni le-au sărit în ajutor

Doi turiști au rămas blocați noaptea trecută în Munții Rodnei, pe viscol și vânt puternic. În zonă se înregistrau -15 grade. Cei doi au reușit să se adăpostească într-un refugiu, fiind ajutați de salvamontiști să coboare în siguranță.

Doi clujeni au rămas blocați pe munte aseară, pe condiții meteo extreme: vânt puternic și viscol și -15 grade. Incidentul s-a petrecut în Munții Rodnei, cei doi pornind pe munte din zona Borșa.

Potrivit vasiledale.ro, alerta a fost dată de prietenii lor, în jurul ore 17:00, după ce au constatat că nu mai pot lua legătura cu ei. Cei doi au reușit să se adăpostească în refugiul Gărgălău, iar în jurul orei 04:00 au solicitat ajutorul salvamontiștilor bistrițeni.

Salvamontiștii Serviciului de Salvamont Bistrița-Năsăud au reușit să ajungă la turiști și au așteptat condiții meteo mai favorabile pentru o coborâre în siguranță.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis.