19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Sărbătoare: Mănăstirea „Sfântul Ilie” de la Nușeni își prăznuiește hramul

Sărbătoare mare – mâine, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Nușeni. Ca în fiecare an, pe 20 iulie, aici este prăznuit Proorocul Ilie Tesviteanul, ocrotitorul mănăstirii. Sfânta Liturghie va fi oficiată mâine de părintele Mitropolit Andrei Andreicuț.

Ca în fiecare an, pe 20 iulie, Mănăstirea din Nuşeni îşi deschide porţile primindu-i pe credincioşii care vor să participe la această bucurie duhovnicească.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă.

În tradiţia românilor este considerat o divinitate populară a Soarelui şi a focului, fiind celebrat în numeroase tradiţii şi datini.

Părintele Stareț Paisie explica faptul că Sfântul Ilie este unul dintre marii sfinți ai lui Dumnezeu care a trăit înaintea Mântuitorului Iisus Hristos. „Trăsăturile Sfântului Ilie, fermitatea mărturisirii credinței în Dumnezeul Cel Viu și minunile deosebite pe care le-a făcut (învierea fiului văduvei din Sarepta Sidonului, a pogorât foc din cer peste jertfele pregătite și, apoi, înălțarea sa la cer) îl reprezintă ca o personalitate aparte în rândul sfinților cinstiți în Biserica Ortodoxă. Dovada puternică a cinstirii sale este numărul mare de mănăstiri cu hramul «Sf. Ilie» din România. Dar și faptul că mulți români poartă numele Sfântului Ilie”.

Programul liturgic începe la Mănăstirea Nuşeni încă din această seară.

În ziua binecuvântată de 20 iulie îl sărbătorim pe slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul – ocrotitorul Mănăstirii de la Nuşeni. Duminică, 19 iulie 2020, în ajunul praznicului se va săvârși slujba Vecerniei cu litie, de la ora 19.00. Va urma slujba Utreniei”, a transmis Părintele Paisie, stareţul mănăstirii.

Luni, 20 iulie 2020, în ziua praznicului Sfântului Ilie Tesviteanul, la ora 08:00 începe la Slujba Aghiasmei mici.

De la ora 9:00 se va sluji Acatistul Sfântului Ilie Tesviteanul.

În jurul orei 9.30 este așteptat să sosească la mănăstire ÎPS Mitropolitul Andrei care va oficia, începând cu ora 10.00, alături de un sobor de preoţi – Sfânta Liturghie.

În numele părinților și viețuitorilor Mănăstirii „Sfântul Ilie”, vă facem chemarea de a fi prezenți în poiana mănăstirii, în jurul altarului de vară. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să ne vedem cu bine!, a mai transmis protosinghel Paisie Iloaie, starețul mănăstirii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...