16.8 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Sărbătorile vin cu mai mulți cerșetori pe străzile orașului. Unii, amendați de mai multe ori

Doar luna aceasta, polițiștii locali au depistat pe străzile orașului 18 persoane care cerșeau, 15 fiind majore și apte de muncă. Unii cerșetori au fost amendați de mai multe ori, iar alții au rămas fără banii primiți de la bistrițeni, însă au continuat să se întoarcă la „muncă”.

Polițiștii locali nu au renunțat la campania de combatere a cerșetoriei și spun că în această perioadă va crește numărul celor care apelează la mila publică, în special în zona centrelor comerciale și pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

De aceea, solicităm bistrițenilor ca de fiecare dată când un cerșetor îi abordează să își amintească poveștile din campanie în care am expus diverse cazuri sau în care am devoalat cerșetorii mincinoși care mimau diferite infirmități pentru a atrage mila publică și să NU ofere bani sau alte bunuri acestora.

Până la momentul actual, Poliția Locală a confiscat suma de 946,20 lei, bani primiți de cerșetori de la oamenii cu suflet mare, dar care într-un final au făcut venit la bugetul statului. Măsura confiscării se va aplica fiecărei persoane identificate apelând la mila dumneavoastră!”, se explică pe pagina de Facebook a Poliției Locale Bistrița.

De la începutul lunii decembrie, au fost identificate cerșind 18 persoane, dintre care 15 majore și apte de muncă. Totodată, au fost aplicate 21 de sancțiuni, în valoare totală de 6.250 lei.

Totalul sancțiunilor aplicate de Poliția Locală în anul 2023 în baza legii 61/1991, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, se ridică la suma de 90.150 lei.

Nu uitați că la orice oră puteți apela Dispeceratul Poliției Locale la numerele 0263 239 376, 0800 0800 33 sau 0756 122 770, iar echipajul nostru cu atribuții pe linie de combatere a cerșetoriei se va deplasa la locul menționat de dumneavoastră pentru a lua măsurile legale”, a mai completat sursa citată.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Nu știu câtă vină au aceste persoane ” a străzii” , fiindcă este mai ușor să nu muncești, dar sa duci o viață acceptată și acceptabilă.
    Ei cer …! De vină sunt cei care le dau bani și care ar trebui să conștientizeze că nu fac bine. Acești bani ajung in cele mai sigur caz la consumul de alcool, in buzunarul celor care îi trimit la cersit…..Dacă nu ar da nimeni, acest flagel ar dispărea treptat fără vreo intervenție a nici unei instituții. Mai bine ar sancționa pe cei ce oferă bani cerșetorilor, bani care ar putea ajunge la plata de ajutor social institutionalizat și reglementat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!