15.1 C
Bistrița
joi, septembrie 28, 2023

SCADE numărul bistrițenilor monitorizați la domiciliu din cauza CORONAVIRUSULUI

NU avem cazuri confirmate de COVID-19 în județ! NU avem persoane care să necesite carantină! Iar numărul celor monitorizați la domiciliu este în scădere.

Situația creată de Coronavirus este în dinamică, la nivel global.

În ceea ce privește județul nostru, lucrurile încă arată… bine.

Conform ultimelor informații furnizate de autoritățile județene, în Bistrița-Năsăud situația este următoarea:

„În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud! De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină! De ieri, 08.03., în județul Bistrița-Năsăud, 6 persoane au ieșit din monitorizare la domiciliu, având astăzi un total de 92 de cazuri de izolare la domiciliu (numărul include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia)”, transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

La nivel național sunt 15 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19.

„Este de reținut că DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile. Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu Coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare. 0800800358 – linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19. Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE”, mai subliniază autoritățile.

Până ieri, la nivel național, patru din cei 15 români depistați cu COVID-19 au fost vindecați și externați. Alte 15 persoane sunt încarantinate și se așteaptă rezultatele analizelor, iar 12.734 sunt monitorizați la domiciliu.

Cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat în carantină, la intrarea în țară. Cei care vin din zona necarantinată a Italiei vor intra automat în izolare la domiciliu, fiind monitorizați de autoritățile județene de care aparțin. Iar la primul semn de posibilă imbolnăvire, vor fi transferați în carantină.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: