-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

SCADE numărul bistrițenilor monitorizați la domiciliu din cauza CORONAVIRUSULUI

NU avem cazuri confirmate de COVID-19 în județ! NU avem persoane care să necesite carantină! Iar numărul celor monitorizați la domiciliu este în scădere.

Situația creată de Coronavirus este în dinamică, la nivel global.

În ceea ce privește județul nostru, lucrurile încă arată… bine.

Conform ultimelor informații furnizate de autoritățile județene, în Bistrița-Năsăud situația este următoarea:

„În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud! De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină! De ieri, 08.03., în județul Bistrița-Năsăud, 6 persoane au ieșit din monitorizare la domiciliu, având astăzi un total de 92 de cazuri de izolare la domiciliu (numărul include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia)”, transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

La nivel național sunt 15 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19.

„Este de reținut că DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile. Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu Coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare. 0800800358 – linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19. Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE”, mai subliniază autoritățile.

Până ieri, la nivel național, patru din cei 15 români depistați cu COVID-19 au fost vindecați și externați. Alte 15 persoane sunt încarantinate și se așteaptă rezultatele analizelor, iar 12.734 sunt monitorizați la domiciliu.

Cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat în carantină, la intrarea în țară. Cei care vin din zona necarantinată a Italiei vor intra automat în izolare la domiciliu, fiind monitorizați de autoritățile județene de care aparțin. Iar la primul semn de posibilă imbolnăvire, vor fi transferați în carantină.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: