18.3 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Scandal între Aquabis și Primăria Bistrița: „Au existat neclarități, am suplimentat bugetul pentru a termina lucrările”

Ioan Turc a prezentat situația în care se află municipalitatea și AQUABIS S.A., furnizorul regional de apă care ar fi trebuit monteze conductele și branșamentele pe strada Grigore Bălan și Gheorghe Șincai, aflate în reconstrucție.

Un reprezentant Aquabis a dat vina pe primăria Bistrița pentru întârzierile și neconcordanțele întâlnite pentru lucrările la conducte de pe Șincai ori Grigore Bălan. Primăria a rezolvat problema suplimentând bugetul pentru lucrare cu 612.000 de lei.

De vină pentru întârzieri ar fi un consultant al Aquabis, iar directorul  furnizorului de apă, Ion Șandru, ar fi recunoscut că vina nu este a primăriei.

În cazul în care primăria nu ar fi suplimentat bugetul, lucrările ar fi fost prelungite cu aproximativ trei luni, respectiv ar fi fost finalizate în luna noiembrie-decembrie, nu la început de septembrie.

Cine este de vină pentru întârzieri

„Ceea ce a spus la un moment dat un reprezentat al Aquabis – și anume că întârzierile la Masterplanul de apă și canalizare pentru municipiul Bistrița sunt cauzate de întârzierea cu care Primăria Bistrița a transmis lotul de străzi – este un neadevăr flagrant. De un an și jumătate am transmis către Aquabis străzile pe care ar urma să intervină pentru realizarea de rețele de apă, branșamente și, după caz, pentru rețele de canalizare. Mai mult decât atât, chiar domnul director Șandru (n.r. – Ion Șandru) a recunoscut că de fapt nu municipiul Bistrița este de vină, ci consultantul care a încurcat mai mult lucrurile. Fac aceste precizări pentru că e important ca bistrițenii să știe exact ce se întâmplă și să nu fie induși în eroare prin tot felul de discuții care apar în spațiul public”, a declarat Ioan Turc.

Termenul de finalizare a lucrărilor de reconfigurare a axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu -Năsăudului este luna decembrie a anului 2023.

”Poate să fie și martie 2024, dar 90-95 la sută din lucrări trebuie finalizate până la finalul anului 2023. Ideal ar fi să fie finalizate toate sau să rămână de executat doar lucrări cofinanțate din bugetul local, nu din fonduri europene”, a mai spus Turc.

Contract între Aquabis și firma care execută Masterplanul

Fiecare își urmărește partea, iar primăria vrea ca Aquabis și firma care va executa viitoare lucrări în Bistrița să facă un contract pe Materplanul de apă și canalizare, astfel încât primăria nu va mai suplimenta cu bani bugetul lucrării.

„Nu putem asuma, ca și municipalitate, așa cum am făcut-o pentru strada Gheorghe Șincai, susținerea financiară pentru aceste lucrări, de aceea am etapizat aceste lucrări în așa fel încât ele să demareze anul viitor, după ce, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom vedea într-un final un contract semnat între Aquabis și firma care va interveni pe Masterplanul de apă și canalizare în municipiul Bistrița”, a mai declarat primarul Bistriței.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...