13.5 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Primarul Ioan Turc: „Avem probleme la Școala Generală nr. 1! Sperăm totuși în anul viitor școlar elevii să poată începe acolo”

Lucrările la două școli din municipiu s-au prelungit extrem de mult. „La Generală nr. 1 avem probleme. Iar la „Turdor Jarda” aș putea spune că lucrurile merg binișor!”, a declarat primarul Ioan Turc.

În cadrul ședinței de Consiliu Local Bistrița s-a ridicat problema tărăgănării lucrărilor la două școli din municipiu.

Profesorii de la „Tudor Jarda” se plâng că nu au o sală profesorală. Și mă întrebam dacă știți, sau dacă puteți oferi un termen de finalizare a lucrărilor. La fel este situația și la Generală 1. Aveți un timp, o estimare a finalizării lucrărilor?”, a întrebat consilierul local Nicolae Pavelean.

Primarul a explicat că sunt probleme la Școala Gimnazială 1, dar și că la „Tudor Jarda”, lucrările s-ar desfășura binișor.

Aceste investiții ar urma să fie finalizate anul viitor. Nu ascund faptul că la Școala Generală nr. 1 avem probleme. Marți urmează să ne întâlnim din nou cu constructorul, cu colegii din primărie, în încercarea de a depăși problemele pe care le avem. Ne propunem ca noul an școlar, copiii să-l înceapă în spațiile finalizate, reabilitate.

La „Tudor Jarda” urmează să vedem ce se întâmplă cu sala de sport. Dar e o problemă ce nu doare așa tare. Important e să fie finalizate lucrările în așa fel să se poată desfășura cursurile acolo. Am fost de nenumărate ori pe șantier. Am găsit și situații când se lucra foarte bine, cu un număr important de lucrători. Uneori erau puțini oameni, se vedea că lucrările trenează. De fiecare dată am avertizat constructorul. Au avansat binișor lucrările la „Tudor Jarda”.

Dar la Generală 1 lucrurile sunt puțin mai complicate, în situația în care urmează să avem o întâlnire cu constructorul, cu caracter tehnic. Putem vorbi mai multe după această întâlnire!”, a declarat Ioan Turc.

Vă reamintim faptul că atât de lucrările la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, cât și de cele de la Școala Gimnazială nr. 1 se ocupă constructorul MIS Grup, care nu doar că a cerut prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor cu încă un an, ci și o suplimentare a valorii contractului.

Lucrările trebuiau să fie finalizate în luna aprilie a acestui an, însă vor fi gata abia anul viitor. Valoarea contractului a fost suplimentată cu 3 milioane de lei.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Când dormi în papucii statului, te duci la bâlciuri, delegații și lași un cățel sa îți tina locul de primar… asa pățești!! Dl Turc, în ăștia doi ani de mandat ati pozat în tot ce se poate, mai puțin în primar, de activitate nu vorbim, ați fost delegatul orașului la toate reunirile la București, Moldova…etc… doar primar nu ați fost!!! Acum rezolvati rahatul asta turcesc cu școlile și nu pe banii noștri, exact ca la stația de asfaltare, usturoi nu a mâncat doar gura pute a rahat…turcesc!!! Demisia dacă ești incompetent și ia și cățeii cu tine !!!

 2. Constructorul cere cat vrea de la primarie stiind ca la mijloc e ……spagatul!
  Daca respecta termenul de executie si contractul la cheie asa cum E NORMAL INTR O TARA CIVILIZATA LUCRAREA ERA GATA inainte de scumpirea materialelor..
  Asa ca prostii platesc…adica prostia administratiei pe banii contribuabilor

 3. Culmea neputintei actuale ! Scoala Gimnazială Nr.1 Bistrita si-a deschis portile īn toamna anului 1964, pe actuala locatie situată īntre str. Viisoarei si Īmparatul Traian, cu o cladire formată din 16 sali de clasă, a carei constructie a durat mai putin de un an, iar costul total, la acea vreme, era de 1.285.800 de lei. Până īn anul 1964 Școala Generală 1 cum se numea atunci, a functionat in localul acualului Colegiu National „Andrei Muresanu” care a fost infiintat in anul scolar 1964-1965, sub numele de Școala medie nr.2, prin transferul unor clase de limba română sia sectiei de limba maghiară de la Școala medie nr.1 (actualul CNLR). Astfel, era nevoie de eliberarea clădirii īnainte de īnceperea anului scolar 1964-65 pentru ca noul liceu să poată da primii absolventi chiar din anul īnfiintării sale. Asadar constructia scolii Scolii Gimnaziale Nr.1 a durat mai putin de un an iar reparatiile după mai bine de 50 de ani durează exagerat de mult, chiar dacă nu e vorba de o cladire monument istoric. Este adevarat ca īn anul 1980 a avut loc o extinderea scolii cu īnca o cladire, care include 24 de sali de clasa , laboratoare de fizica, chimie si biologie, cabinete de specialitate, biblioteca scolii, secretariatul, directiunea si sala profesorala. De asemenea a mai fost construit si al treilea corp de cladire cuprinzând 4 sali de clasa precum si sala de sport. Dar chiar si asa s-a ajuns īntr-un punct mort iar reparatiile nu se mai termină de atâtia ani…

 4. Bravo ați chinuit 3 generații de elevi până acum,oare cat o mai lungiți? nu va ajunge!!lăcomia bat-o vina. Uitați-va la celelalte reabilitări și noi construcții: scoli, spitale,sala polivalentă ,maxim 2 ani și marele constructor mai suge bani încă 1 an sau poate 2.
  Jecmăneală pe banii statului

 5. In tara asta toata lumea doarme, primarul doarme, constructorul doarme, noua parintilor ne este greu sa ne ducem copiii pe unde au fost repartizati doar pt ca pe contructor il doare in cot. Vrem sa revenim la gene 1

 6. Poate ne spune domnul Primar de ce bursele copiilor nu sunt plătite inca de anul trecut! Scoli nu avem, lucrări de mântuială dar avem pretenții la vot! Va mai votează zmau ‘! Bine ca ca preocupa avizele dezvoltatorilor imobiliari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!