10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Județul Bistrița-Năsăud are un singur mediator școlar. Rolul acestora – să-i aducă la școală pe copiii din comunitățile sărace

Județul nostru are un singur mediator școlar, a dezvăluit inspectorul școlar principal Cristian Nicula. Acesta spune că inspectoratul vrea să mai angajeze astfel de specialiști, care să scadă rata abandonului școlar.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, inspectorul școlar general Cristian Nicula a precizat că la nivelul județului există un singur mediator școlar.

„Ne propunem să angajăm și mediatori școlari pentru comunitățile vulnerabile. Avem un singur mediator școlar în județ în acest moment. Ne dorim să creștem numărul lor pentru a avea o evidență clară. Practic, știm că există copii care nu merg la școală și trebuie să îi aducem cumva la școală”, a precizat inspectorul școlar general Cristian Nicula.

Mediatorul școlar este practic un agent al comunității în relație cu școala. Sarcina principală a mediatorului școlar este să sprijine participarea tuturor copiilor din comunitate la învățământul obligatoriu. Acest lucru se face prin încurajarea implicării părinților în educația copiilor și în viața școlii.

Foto: Arhivă

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....