16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Școală ONLINE, nu doar în Bistrița, ci și în alte trei localități ale județului

S-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, în ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, desfășurată în sistem on-line. Elevii vor face școală online nu doar în Bistrița, ci și în alte trei localități din județ:

S-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud. Actualizările s-au realizat în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. S-a ținut cont, totodată, de avizele primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 66 / 30.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori. Este vorba despre municipiul Bistrița și localitățile Monor, Șintereag și Șieu Măgheruș.
  • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.
  • Excepție fac școlile / clasele / grupele pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).

Localitățile sunt cele cuprinse în tabelul de mai jos: 

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 31 octombrie 2020.

Important de știut:

ordinul comun Nr. 5487/1494/2020, Anexa 1 prevede faptul că scenariul 3 (roșu), adică suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față”, se referă la participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Conform OUG 147/2020 art. 1 – „se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.”

Detalii despre depunerea în format electronic a cererilor și a documentelor justificative necesare obținerii beneficiilor puteți afla sau solicita de pe pagina Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.