-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

NOI reguli: Școala se face online în funcție de gradul de ocupare a paturilor din spitale destinate bolnavilor Covid

Prezenţă fizică a elevilor la școală va fi permisă în funcţie de rata de ocupare a paturilor de spital pentru pacienţii COVID. Decizia prevede că şcoala ar urma să se desfăşoare online acolo unde mai mult de 75% din paturi sunt ocupate.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au fost abilitate ieri să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021. Acesta prevede măsurile de organizare a activităţii în instituţiile de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Prezența fizică a elevilor la cursuri va fi permisă în școli în funcţie de rata de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19.

Se prevăd următoarele scenarii:

1) desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este de cel mult 75%;

2) desfăşurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este mai mare de 75%;

3) reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel judeţean

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud va fi obligată să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână.

DSP BN va avea ca zi de referinţă ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”.

De asemenea, în document este prevăzută suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru o perioadă de 10 zile în școli sau grădinițe, la apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ antepreşcolar / preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Școala noastră-i căruță stricată.
  Școala noastră-i căzută pe șanț.
  Veniți prieteni, împingeți la roată
  S-o tragem afară cu troliu și lanț.

  Aduceți cu voi moderne mijloace,
  Vreun tanc ori tractorul funicular,
  Să vină popii cu verzi busuioace,
  Să ne salveze transportul școlar.

  Oameni politici, maeștrii gâlcevii,
  Cu condescendență vă anunțăm,
  Ne fug din școală la baruri, elevii
  Și nimeni nu vine – când învățăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: