15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Școlile unei comune din județ primesc jumătate de milion de lei pentru măști, mănuși și lămpi UV, care să „alunge” Covid-ul

Comuna Căianu Mic primește jumătate de milion de lei pentru a cumpăra măști, mănuși și chiar lămpi UV pentru dezinfectare. Acestea vor ajunge în două școli din comună.

Peste 500.000 de lei primește comuna Căianu Mic pentru achiziționarea echipamentelor pentru stoparea răspândirii Coronavirusului. Echipamentele și materialele de protecție vor ajunge în două școli din comună.

Școlile din Căianu Mic, Liceu Tehnologic „Ion Căian Românul” și Școala Gimnazială Dobric vor achiziționa măști, mănuși, dezinfectanți, dispensare automate, lămpi UV și alte echipamente.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Au fost semnate, în total, trei contracte care vizează alocarea de fonduri pentru dotarea cu echipamente de protecție.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene continuă finanţarea proiectelor POIM, dedicate combaterii pandemiei şi efectelor grave ale acesteia, asigurând sprijinul necesar in vederea achiziţiei de echipamente medicale şi de protecţie a elevilor şi cadrelor medicale, dar şi condiţii mai bune pentru îngrijirea şi tratarea pacienţilor infectaţi”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: