-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Se fac pași pentru Centrul de Radioterapie! CARE e stadiul:

Acum un an, reprezentanții județului au explicat că doresc înființarea unui Centru de Radioterapie. Conform managerului spitalului, la ora actuală, documentația e făcută și se mai așteaptă două avize. Care ar fi costul investiției:

În luna octombrie a anului trecut, președintele CJ BN, Radu Moldovan, anunța un proiect unic în Ardeal. Un centru de Radioterapie, care să fie folosit și pentru tratarea pacienților, dar și pentru pregătire profesională.

Acest proiect este de fapt o colaborare între Spitalul Județean de Urgență Bistrița, UTCN și Facultatea de Fizică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Mai multe despre viziunea acestui Centru puteți reciti AICI:

Are Bistrița ce n-a văzut Ardealul! Centru de radioterapie pentru bolnavi, care pregătește și specialiști

 

În cadrul unei conferințe de presă, managerul spitalului, Gabriel Lazany, a dat informații cu privire la acest proiect.

Am finalizat studiul de fezabilitate. Am depus documentația pentru obținerea tuturor avizelor. Mai avem nevoie de două avize. Unul de la Mediu, doar că proiectul a intrat pe procedura aia a lor lungă,  deci trebuie să mai așteptăm nu știu cât. Și al doilea aviz, pentru sănătatea populației, e de la Igiena Radiațiilor din Târgu Mureș”, a explicat Gabriel Lazany.

După obținerea avizelor se va putea scoate la licitație procedura.

Mai trebuie să găsim o sursă de finanțare și o să vedem cum mergem înainte. Luăm lucrarea în nume propriu, o facem noi ca spital, facem un parteneriat public-privat. Încă nu știm. Ceea ce este cert e că proiectul merge înainte și vrem să facem tot ce putem ca să avem radioterapie la Bistrița”, a mai spus Lazany.

Acesta a mai spus că un cost estimativ ar fi de aproximativ 3 milioane euro pentru infrastructură și peste 3 milioane de euro pentru echipamente.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...