22.2 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Se inaugurează domeniul Cicloturistic „Poarta Transilvaniei – Arealul Valea Budacului”

Domeniul cicloturistic „Poarta Transilvaniei – Arealul Valea Budacului” va fi inaugurat în perioada 2-3 iulie 2022, în zona Dealu Negru (Heliportul din zona Cabanei Dealu Negru). Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a pregătit câteva concursuri și drumeții:

Ciclismul montan este una dintre cele mai relaxante activități sportive. Ea îmbină perfect deplasarea cu contemplarea naturii și a peisajelor montane.

Rețeaua de trasee de mountain bike a Județului Bistrița-Năsăud din cadrul Domeniului Cicloturistic „Poarta Transilvaniei” se întinde pe mai bine de 700 km. Aceștia se află în arealele turistice consacrate, precum Tihuța și Colibița, dar și în zone mai puțin cunoscute, însă cu un înalt potențial. Acestea ar fi Valea Bârgăului, Valea Ilvelor sau Valea Budacului – Piemontul Călimanilor.

Traseele se desfășoară pe căile de comunicație existente – drumuri forestiere, drumuri comunale puțin circulate, poteci turistice sau vechi poteci pastorale.

Rutele se suprapun și cu traseele tematice Via Maria Theresia și Via Transilvanica și ating obiective naturale, dar și culturale de excepție.

Inaugurarea domeniului Cicloturistic ”POARTA TRANSILVANIEI- AREALUL VALEA BUDACULUI” se desfășoară în perioada 2-3 iulie 2022, în zona Dealu Negru (Heliportul din zona Cabanei Dealu Negru).

Ziua 1 – 2 iulie 2022, începând cu ora 09:00

Activitățile desfășurate cuprind: Organizarea unei drumeții pe bicicletă, în grup organizat, ghidat, ce se adresează tuturor iubitorilor de mișcare pe bicicletă.

Programul de desfășurare a activității:

 • ora 9.00- 10.00 – Primirea participanților în zona de start (Heliport Dealu Negru)
 • ora 10:00-15:00 – Start tură drumeție pe bicicletă pe traseul C-31 „Piemontul Călimanilor” Vizualizare traseu: https://bnpoartatransilvaniei.ro/…/traseu-piemontul…/
 • ora 15:00-16:00 – Premierea participanților

Ziua 2 – 3 iulie 2022, începând cu ora 09:00 (Heliport Dealu Negru)

Activitățile desfășurate cuprind: Organizarea unui concurs de ciclism montan disciplina cross country maraton XCM, pentru juniori şi adulți.

Ce presupune acest concurs?

Concurs de ciclism montan la disciplina cross contry maraton XCM, pe un traseu scurt de 21 km. Sensul de mers va fi dinspre Dealu Negru spre Bistrița Bârgăului.

Traseu lung 52 km cu o diferenta de nivel pozitiva de 1320 m (descarcă gps): https://bnpoartatransilvaniei.ro/…/c32-circuit-dealu…/

Sensul de mers va fi dinspre cabana Dealu Negru spre Cabana Aluneasa .

Programul de desfășurare a competiției:

 • ora 09:00- 10:00- Primirea participanților, confirmarea înscrierilor şi ridicarea kit-urilor.
 • ora 10:00-10:15- Ședință Tehnică
 • ora 10:15 – Start traseu lung
 • ora 10:25- Start traseu scurt
 • ora 15:00- Premierea participanților la toate categoriile de concurs.

Categorii de concurs:

 • Juniori Masculin 14-18 ani,
 • Juniori Feminin 14-18 ani,
 • Masculin 19-29 ani,
 • Feminin 19-29 ani,
 • Masculin 30-39 ani,
 • Feminin 30-39 ani,
 • Masculin peste 40 ani
 • Feminin peste 40 ani.

Înscrierile la concursul din 3 iulie sunt gratuite și se pot face până în data de 30 iunie, accesând următorul link: https://bnpoartatransilvaniei.ro/…/formular-inscriere…/

De reținut !!

 • Categoriile de concurs se formează cu minim 5 concurenți
 • Toți minorii trebuie să fie însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal pe toată durata concursului sau să se prezinte la biroul de înscrieri cu declaraţia pe propria răspundere completată de un părinte şi legalizată la notar.
 • Echipament de protectie obligatoriu: cască de bicicletă open face, ochelari de protecție
 • Echipament de protecție recomandat: mănuși, genunchiere, cotiere
 • Biciclete acceptate: biciclete de munte MTB în stare bună de funcționare cu cel puțin 10 viteze, suspensie pe roata din față și/sau cu suspensie pe ambele roți, sistem de franare funcțional pe ambele roți (recomandate frâne pe discuri hidraulice).
 • 9 km din traseul lung se vor desfășura pe DJ 172 D. Vă rugăm să vă deplasați cu grijă și să respectați regulile de circulație rutieră pe acest segment de drum !

Organizatorul evenimentelor este Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și ADI Turism Bistrița-Năsăud. Parteneri: Serviciul Salvamont Bistrița-Năsăud, Primăria Comunei Cetate, Primăria Comunei Budacu de Jos, Primăria Comunei Dumitrița, Extensia UBB Bistrița- specializarea Sport /Geografia Turismului, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Direcția Județeană de Tineret și Sport Bistrița-Năsăud, Tășuleasa Social, Bistritz Bike Shop, Asociația Copacul de Cafea , MTB Bistrița-Năsăud, Asociația Echipa de Munte.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.