21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Se întâmplă sâmbătă, în Bistriţa!

Workshopuri interactive coordonate de specialiști, experimente și activități practice, dar şi un concert extraordinar vor marca, mâine, la Bistriţa, Ziua Mondială a Educaţiei.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește sâmbătă, 5 octombrie 2019, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, evenimentul cu tema Ce ȘTIM/STEM despre profesiile mileniului III ?

Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, evenimentul dedicat în principal dascălilor și elevilor, se concentrează să aducă un impact la nivel local, oferind formare educațională într-un mod interactiv și accesibil pe parcursul unei zile întregi.

Activitatea include workshopuri interactive coordonate de specialiști, experimente și activități practice susținute de elevi și studenți, toate abordând teme importante în creșterea actului educațional, bazate pe învățare experimențială și educație nonformală.

Accesul la experimente și activitățile practice este deschis tuturor participanților pe toată durata evenimentului. Accesul la workshop-uri se face pe bază de înscriere, completând formularul disponibil la link-ul de AICI.

Programul evenimentului:

-10:00 – 10:15: Deschiderea oficială;

-10:00 – 14:00: Experimente și activități practice desfășurate în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud;

-11:00 – 12:30: Workshop-uri interactive:

  • Consiliere școlară și profesională în mileniul III? – prof. univ. dr. Mircea MICLEA, cercetător, manager general Cognitrom;
  • Inovație și tehnologie în medicina secolului XXI – dr. Gabriela DEAK, director, Spitalul Județean Bistrița-Năsăud;
  • Provocările științei în alegerea profesiei – conf. univ. dr. Sebastian POPESCU, Facultatea de Fizică, Univ. I. Cuza din Iași;
  • Formarea și dezvoltarea competențelor STEM /A în școala românească – prof. Ioan BĂRARU, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța şi prof. dr. Gabriel NEGREA, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Sibiu;
  • Predarea integrată a științelor în învățământul preuniversitarAndreea PETCU, Asociația Learning by teaching.

-12:30 – 13:30: Sesiune de întrebări și răspunsuri;

-13:30 – 14:00: Concluzii

Parteneri în realizarea experimentelor și activităților practice: Facultatea de Fizică, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Centrul Județean de Excelență Brașov, Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița, Colegiul Național George Coșbuc Năsăud, Colegiul Național Petru Rareș Beclean, Palatul Copiilor Bistrița.

Tot sâmbătă, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei – la Sinagoga din Bistriţa va avea loc un concert extraordinar de octete.

Concertul este susţinut de Emilie HAUDENSCHILD – vioară (Elveţia)
Ildikó LINE  – vioară (Ungaria)
Csilla SZÖVÉRDI – vioară
Anna Júlia DÉNES – vioară
Dorin MÂTEA – violă (Elveţia)
Miklós BÁNYAI – violă (Ungaria)
Imre KOSTYÁK – violoncel (Elveţia)
Előd KOSTYÁK – violoncel

În program: lucrări de Max Bruch şi Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Concertul va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 18:00, la Sinagoga Bistrița.

Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Educației, fiind organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti şi Societatea de Concerte Bistriţa.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...