17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Șeful CJ Radu Moldovan, hotărât să îi pună pe funcționari să aducă bani de acasă, dacă au greșit

Consiliul Județean se pregătește să se judece cu Ministerul Fondurilor Europene, după ce instituția a făcut corecții financiare de peste 600.000 de lei și a constatat nereguli într-unul din proiectele pe fonduri europene derulate de Consiliul Județean. Președintele CJ Radu Moldovan spune că dacă instanța decide că funcționarii care au lucrat la acest proiect au greșit, aceștia trebuie să vină cu bani de acasă pentru a acoperi prejudiciul.

Consiliul Județean achiziționează servicii juridice pentru a acționa în judecată Ministerul Fondurilor Europene, care, în urma unor controale au descoperit nereguli la unul dintre proiectele pe fonduri europene derulate de instituție. Cu această ocazie s-au făcut corecții financiare de peste 600.000 de lei, bani care vor trebui suportați de Consiliul Județean.

Se pare că nu s-a recunoscut experiența profesională a unora dintre cei implicați în proiect, mai exact a celor care fac parte din Asociația Proactiv Bistrița. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Dacă în expunerea de motive care a fost pusă pe masa consilierilor județeni săptămâna trecută se vorbește despre voluntariat care trebuia recunoscut ca experiență profesională, potrivit legii, Radu Moldovan a explicat la Bistrițeanul Live că lucrurile sunt mai complexe:

„Nu a fost recunoscută experiența similară a fostei șefe a Biroului de Achiziții Publice din Consiliul Județean, care a lucrat 30 de ani pe achiziții publice și acu că a lucrat în proiectul ăla n-avea experiență”, a precizat Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că instanța se va pronunța cine are dreptate, auditorul sau cei care au lucrat în acest proiect. Președintele Consiliului Județean este hotărât ca dacă se demonstrează că cei care au lucrat în acest proiect au greșit, aceștia să vină de acasă cu banii.

„Instanța ne spune cine are dreptate, auditorul sau oamenii ăștia. Dacă cei care au făcut parte din proiect au greșit, după ce instanța se pronunță, Consiliul Județean se îndreaptă împotriva lor pentru recuperarea acestei sume. Dacă au fost bani nemeritați oamenii îi aduc înapoi”, a explicat Radu Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...