12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Semaforizarea din Beclean stă într-un aviz! Statutul drumului național 17 ar fi „de vină”

Primarul orașului Beclean a explicat de ce nu funcționează încă semafoarele din localitatea pe care o păstorește: totul e pregătit însă lipsește un aviz. Toate acestea aprobări și avize cerute în plus au legătură cu statutul drumului național 17, pe care sunt amplasate semafoarele.

Prezent la Bistrițeanul Live, primarul orașului Beclean a explicat de ce nu funcționează încă semafoarele din oraș. Acestea ar mai decongestiona traficul deja sufocat, fără o centură ocolitoare a orașului.

Parte din semafoare vizează drumul național 17, care traversează localitatea. Tocmai statutul acestui drum a complicat nesperat materializarea proiectului:

„DN17 funcționează într-un registru cu milioane de aprobări. Ni s-au cerut exact aprobările pe care le avem pentru centura ocolitoare, are aceleași criterii. Până nu avem avizul pentru sistemul acesta implementat de semaforizare nu le putem pune în funcțiune. Proiectul stă de o lună în avizare pentru a DRDP Cluj (n.r Direcția Regională de Drumuri și Poduri). Dacă nu ne cer alte avize, când primim avizul, putem să dăm drumul la semaforizare”, a explicat primarul Nicolae Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Proiectul datează din 2018 și prevede montarea a 31 de semafoare în 5 intersecții ale orașului. Pe DN17 sunt prevăzute 23 de semfoare. Este vorba despre semafoare inteligente, care transmit informații despre numărul de mașini din intersecție căre un server. De asemenea, acestea sunt dotate și cu camere de luat vederi.

Emisiunea la care a fost invitat primarul Nicolae Moldovan o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. …ce sa spunem despre un privat care vrea sa j
    Intre in curte?
    …asa e cand dai puteri prostului…
    Aceleasi probleme sunt si la tiate jnstitutiile statului dsp, dsv, apm, cfr, dn, sga prjn care ei vor sa ne arate ca …..CHIAR LUCREAZA… dar ii cintrazic pretenii care obtjn aceste avize URGENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?