20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO – Peste 150 de sportivi au luat la alergat dealurile de lângă Castelul Teleki de la Posmuș la Semimaratonul Mocăniței

Ieri s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Semimaratonului Mocăniței, care a avut startul în curtea Castelului Teleki de la Posmuș și a atras în cursă peste 150 de sportivi.

Un soare călduros i-a însoțit ieri pe cei 180 de concurenți care au participat la Semimaratonul Mocăniței, aflat la cea de-a doua ediție. Startul a fost luat în curtea Castelului Teleki de la Posmuș, iar premierea a avut loc chiar lângă stejarul vechi de 615 ani, care veghează monumentul istoric.

Competiția a fost împărțită în două categorii: cros și semimaraton. Traseul cros s-a adresat începătorilor și a presupus parcurgerea a 10 kilometri în principal pe un drum forestier, fără porțiuni muntoase sau abrupte. Semimaratonul s-a întins pe 24 de kilometri, traseul suprapunându-se în parte cu Via Transilvanica.

Cel mai bun timp la semimaraton l-au scos Nicolae Bălan, un alergător cu experiență, care chiar luna aceasta a mai scos al treilea cel mai bun timp la Maratonul Internațional București.

Nicolae Bălan a reușit să parcurgă cei 24 de kilometri ai traseului într-o oră și 53 de minute. La feminin, cel mai bun timp a fost scos de Krisztina Orsolya Moldovan, care a parcurs traseul în două ore și 37 de minute.

În cadrul evenimentului au putut fi adoptate traverse, scopul final fiind punerea în funcțiune a Mocăniței Transilvaniei, pe calea ferată îngustă de la Teaca. Pentru ca trenul să ruleze pe primii 3 kilometri trebuie înlocuite 3.000 de traverse.

Foto: Asociația Mocănița Transilvaniei/Castelul Teleki Posmuș

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.