7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Senatorul Florean crede că „ceacanău” înseamnă nehotărât. Și insistă că a câștigat procesul cu Radu Moldovan

Instanța îl obligă pe senatorul Ovidiu Florean să îi ceară scuze președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan, pentru jignirile aduse în ultimii ani. Prezent la Bistrițeanul Live, Ovidiu Florean susține că a câștigat procesul, deși sentința spune altceva. Mai mult, acesta spune că n-ar mai fi folosit din 2017 termenul „ceacanău”, deși judecătorii au dovezi că l-a folosit și în 2018 și în 2019.

Prezent la Bistrițeanul Live, senatorul ex PNL Ovidiu Florean a vorbit și despre unul dintre termenii săi preferați „ceacanău”. Adjectivul a fost folosit ani la rând pentru a-l „caracteriza” pe președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Mai mult, acesta i-a și adus un proces, Radu Moldovan acționându-l în judecată pe senatorul Florean în 2019 pentru tirul de jigniri aduse în special pe rețele de socializare.

„Ceacanău este un termen din DEX care înseamnă „nehotărât”. Am considerat că i se potrivește mănușă domnului Radu Moldovan. Nu l-am mai folosit din februarie 2017 parcă. În momentul în care domnul Turc m-a promovat în partid, m-a rugat să nu mai folosesc termenul respectiv. Și nu l-am mai folosit niciodată de atunci și sunt 3 ani de atunci”, a precizat senatorul Ovidiu Florean, la Bistrițeanul Live.

Ei bine, potrivit dexonline.ro, regionalismul „ceacanău” nu înseamnă doar „om nehotărât” cum susține senatorul Florean, ci și „terchea-berchea” sau „prostalău”. Termenul a fost folosit de Florean atât în 2018, cât și în 2019 pentru a-l caracteriza pe Radu Moldovan. Cel puțin asta susțin judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud unde s-a judecat procesul dintre cei doi.

Judecătorii vor scuze publice, pe rețelele de socializare

Prima sentință în dosarul în care Ovidiu Florean s-a judecat cu Radu Moldovan a venit în toamna anului trecut. Judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud par să îi dea dreptate lui Radu Moldovan, obligându-l pe Florean să îi ceară scuze. Nu au fost de acord, însă, cu despăgubirile cerute de Radu Moldovan:

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul MER împotriva pârâtului FOV şi, în consecinţă: obligă pârâtul să publice pe profilul (contul) personal de pe reţeaua de socializare Facebook, scuze publice, pentru încălcarea dreptului la demnitate(onoare) al reclamantului, prin folosirea de către pârât la adresa reclamantului a următoarelor cuvinte şi expresii: „chelnerul, chelnere, chelnerului, analfabet, analfabetul, retardatul, dobitocul, dobitocule, oligofren, oligofrenul, grobianul, impostor, minte ca un impostor, eşti un impostor, chelner ceacanău, chelnerul ceacanău, celui mai ceacanău, chelner retardat, chelnerul nostru fură curent, du-te la psihiatru, chelner oligofren, cel mai prost chelner din lume, un chelner prost de la judeţ, meclă de prostalău, o minte de prostalău, nenorocitule, ceacanău nesimţit, du-te te rog la secţia spitalului din poză(poza secţiei de psihiatrie), el are porniri impertinente de alba neagra şi ţap-ţarap, să treacă pe la psihiatrie, dilău, du-te-n amarul tău de ceacanău, celui mai ceacanău, aşa scrie ceacanăul, prost de mic, discursul de oligofren, prost şi fudul-tu le ai din abundenţă pe acestea, omul acesta are şcoală 2/două clase ca trenul”, în conţinutul postărilor făcute de acesta pe reţeaua de socializare Facebook (…) Respinge cererea referitoare la încălcarea dreptului la reputaţie, imagine şi viaţă privată şi cu privire la celelalte expresii pretins defăimătoare, precum şi cererea având obiect obligarea pârâtului la plata de despăgubiri băneşti pentru prejudiciul nepatrimonial. Obligă reclamantul să plătească pârâtului 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale”, se arată în sentința dată anul trecut.

Cu toate acestea, Ovidiu Florean susține că a câștigat procesul și neagă faptul că ar fi obligat să prezinte scuze. Întrebat de moderatorul Viorel Negru dacă o să îi ceară scuze președintelui Radu Moldovan, Ovidiu Florean a spus că nu.

„M-a dat în judecată și l-am câștigat, la Tribunal. Acum a contestat la Curtea de Apel, dar o să câștig și acolo. El trebuie să îmi plătească avocatul 3.000 de lei. Are mai multe procese care le-a pierdut cu mine și o să mai piardă”.

Emisiunea la care a fost invitat senatorul Ovidiu Florean o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. poi atunci sa il faca si pe domnul Florean cineva exact in acelasi mod….sa vedem daca ii place, daca mai crede ca de fapt este ok…ca de fapt el este mai rau de atat prin faptul ca nu a facut nimic nimicuta notabil! Radu Moldovan, chiar daca judecata nu i-a dat 100% dreptate, dar i-a dat si l=a obligat pe Florean sa isi cera public scuze, inseamna ca Florean a gresit! trebuie sa isi ceara scuze. punct! de la MOLDOVAN RADU! sa isi ceara scuze. ca nu i s-au acordat daune e alta poveste, dar scuze trebuie sa i se acorde de catre senatorul florean! asa ca nu a pierdut procesul…scopul era acela de a i se cere scuze in primul rand! si a castigat! pacata ca nu i s-a dat si vreo o suta de mii de lei amenda, pentru limbaj suburban!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.