Sfaturi pentru o vedere de nota 10 la început de an școlar, de la Q Vision!

0
1418

În fiecare nou început, găsim o sursă de energie care ne dă putere. Da, este vorba despre începutul școlii, cu creioane colorate, caiete noi și cărți încă necitite care vor umple ghiozdanele celor mici. Pentru părinți însă, să bifeze încă un lucru de pe listă pentru noul an școlar poate fi chiar distractiv! Când întocmești această listă pentru copilul tău, nu uita să incluzi și o programare la medicul oftalmolog.

La vârste preșcolare sau școlare, creșterea copiilor devine mai accelerată, iar vederea lor se poate schimba foarte rapid. Pentru a depista din timp eventualele  probleme ce pot apărea în dezvoltarea vederii, se recomandă efectuarea unui control oftalmologic anual.

Și când ar fi un moment mai potrivit pentru un astfel de control, dacă nu înaintea sau în momentul începerii noului an școlar?!

Copiii se plâng cel mai frecvent de dureri de cap (cefalee), un simptom care poate fi cauzat de probleme oftalmologice. Vederea modificată sau încețoșată poate distrage atenția copiilor în timpul cursurilor, iar privitul la tablă și suprasolicitarea le pot da dureri de cap.

Un aspect care face și mai dificilă depistarea din timp a problemelor oftalmologice la copii este faptul că ei, deseori, nu realizează că vederea lor nu este la capacitatea normală și consideră anumite afecțiuni ca fiind naturale. Dacă, spre exemplu, un copil are vederea în ceață sau nu distinge clar obiectele aflate la depărtare, el nu va realiza că are o problemă și va considera că așa vede toată lumea.

Tulburările de vedere netratate se pot transforma în probleme serioase pe termen lung. Pe termen scurt, acestea pot afecta rezultatele școlare ale copilului, iar soluția este, de cele mai multe ori, o simplă pereche de ochelari.

Un consult oftalmologic complet poate evalua toate devierile ce pot apărea la nivel ocular:

– Hipermetropia

– Miopia

– Astigmatismul

– Strabismul (alinierea defectuoasă a ochilor)

– Ambliopia (ochiul leneș)

Oferă-i copilului cel mai bun avantaj la începutul noului an școlar și programează-i o consultație la medicul oftalmolog!

Te așteptăm cu drag la clinica oftalmolgică Q Vision unde, cu ajutorul medicilor specializați în oftalmologie pediatrică și a aparaturii de ultimă generație, asigurăm cel mai bun tratament pentru cei mici, fără disconfort sau efort din partea lor.

În plus, la clinica noastră ai posibilitatea de a beneficia de consultații oftalmologice complete și GRATUITE cu bilet de trimitere de la medicul de familie, o ocazie excelentă pentru a verifica sănătatea ochilor copilului tău și, de ce nu, și sănătatea ochilor tăi.

Pentru programări și informații, ne poți contacta la telefon 0786.16.00.64 sau prin site-ul q-vision.ro.

Vă dorim un început de nota 10!

 

Q Vision, centru privat de oftalmologie:

Adresă: Str. Constantin Brâncusi, numărul 117, Cluj Napoca, România

Telefon: +4 0264 70 20 40 / +4 0786 16 00 64

Site: q-vision.ro

E-mail: [email protected]

Facebook: Q Vision

Program: Luni – Vineri: 8:00 – 20:00. Sâmbătă și duminică: închis.