10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Și-a pus copiii la cerșit! Toți 5, luați de Poliția Locală și Protecția Copilului

Cinci copii au fost luați de Protecția Copilului BN, dintr-o familie, pe rând. Părintele lor îi pusese la cerșit, fiind găsiți de polițiștii locali în timp ce încercau să facă bani ”pentru familie”.

La începutul lunii iulie a fost demarată o campanie de stopare a cerșetoriei în Bistrița. Echipe formate din polițiști locali și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bistrița au luat la verificat locațiile frecventate de cerșetori.

În luna august, doi copii găsiți la cerșit au fost preluați de Protecția Copilului BN.

Minori găsiți de polițiștii locali Bistrița la cerșit, preluați de Protecția Copilului

Campania a continuat, persoanele majore – de ordinul zecilor – identificate la cerșit, fiind sancționate.

Pe parcursul derulării campaniei de combatere a cerșetoriei, alți cinci copii au fost preluați de Protecția Copilului. Toți sunt din aceeași familie și au fost găsiți de polițiștii locali și angajații DAS la cerșit sau neglijați de părintele care mergea la cerșit.

Deși copiii au fost preluați și duși în plasament, părintele îi vrea înapoi. În acest sens, angajații Direcției de Asistență Socială s-au întâlnit cu acesta pentru a-l consilia și a-i spune pașii care trebuie făcuți.

Mai exact, părintele trebuie să își găsească un loc de muncă stabil, cu care să poată să-și întrețină copiii.

Doar două lucruri trebuie să le dăm copiilor noștri: rădăcini și aripi.”

Copiii fără copilărie, victime ale exploatării prin cerșetorie

Campania de combatere a cerșetoriei a continuat și azi. Și vă ținem la curent, ca în fiecare seară, cu activitatea noastră, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială…

Azi a fost o zi tristă.

Subiectul principal : o persoană, care din lipsa unui loc de muncă, a considerat că singura soluție pentru a-și putea crește cei 5 copii este să apeleze la mila publică. Rezultatul: copiii au fost preluați spre ingrijire de instituția abilitată a statului.

Azi, consilierii din cadrul Direcției de Asistență Socială au consiliat părintele copiilor în scopul facilitării obținerii unui loc de muncă. Scopul părintelui? Să își recupereze copiii, ce se afla în îngrijirea statului.

Niciodată nu e prea tarziu! Sperăm ca rezultatul acțiunii noastre să fie pozitiv pentru părintele în cauză. Și o lecție!

În rest, trendul este în continuare descendent. O singură persoană identificată practicând cerșetoria. A costat-o 350 lei… Nu renunțăm! Mulțumim cetățenilor pentru sprijin și oferirea de informații referitoare la persoane ce apelează la mila publică” au transmis reprezentanții Poliției Locale Bistrița, pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  • Prietene, se pare ca nici aici nu scap de tine. Cred ca ai devenit peste noapte specialist in medicina, planning familial, asistenta sociala si drepturile omului… Practic le-ai nenorocit pe toate, dar e parerea ta si trebuie sa o respectam.
   Sunt total impotriva cersetoriei ca fenomen, dar cred ca solutia cea mai buna ar trebui sa fie educatia – atat pentru cersetori, cat si pentru cetatenii empatici si usor impresionabili.
   Toate cele bune!

 1. DIrecția Generală e Asistență Socială și Protecția Copilului BN!
  Nu ar fi de neglijat nici copiii care cersesc zilnic si zile intregi la pasajele de trecere cale ferata pe traseul Bistrita- Prundul-Bargaului. Copiii sant expusi accidentelor feroviare si stradale, mai ales la trecerea de cale ferata din Josenii Bargaului in directia Ilva Mica prin Stramba. A devenit punct permanent la cersit mai ales ca zilnic traficul pe DJ 172C este foarte aglomerat si in zilele de sarbatoare traficul creste si datorita credinciosilor care vin sa asiste la slujbele religioase la manastirea Sf. Spiridon din Stramba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!