7.7 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

Și-au mărit, din pix, veniturile, pentru a beneficia de indemnizații mai mari! Poliția a intrat pe fir:

Două societăți comerciale și două bistrițence sunt în vizorul poliției economice. Acestea ar fi avut mărite, din pix, veniturile, pentru a solicita ulterior indemnizații mai mari.

Indemnizațiile de creștere a copilului se acordă în funcție de veniturile relizate în ultima perioadă, ca și angajat. Acestea sunt direct proporționale cu veniturile salariale.

Pentru a beneficia de indemnizații mai mari, două femei, una din Maieru și una din Bistrița, și-au mărit, din pix, la înțelegere cu angajatorii, veniturile.

Apoi au solicitat indemnizații pe baza acelor venituri.

Polițiștii fac acum cercetări pentru a găsi pe toți cei vinovați.

COMUNICATUL oficial al IPJ BN

La data de 25 august a.c., în urma controalelor și verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat noi cazuri de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. Vizate sunt două societăți comerciale și două femei din Maieru și Bistrița care ar fi beneficiat de indemnizații de creștere a copilul.

În urma primelor investigații efectuate a reieșit că, în perioada mai-decembrie 2019,  cele două societăți comercială ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, constând în acordarea drepturilor salariale unor angajate și ar fi eliberat în acest sens adeverințe cu date nereale cu privire la veniturile obținute de cele două femei.

Ulterior, persoanele în cauză ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru care au depus adeverințele care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...