16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Și-au mărit, din pix, veniturile, pentru a beneficia de indemnizații mai mari! Poliția a intrat pe fir:

Două societăți comerciale și două bistrițence sunt în vizorul poliției economice. Acestea ar fi avut mărite, din pix, veniturile, pentru a solicita ulterior indemnizații mai mari.

Indemnizațiile de creștere a copilului se acordă în funcție de veniturile relizate în ultima perioadă, ca și angajat. Acestea sunt direct proporționale cu veniturile salariale.

Pentru a beneficia de indemnizații mai mari, două femei, una din Maieru și una din Bistrița, și-au mărit, din pix, la înțelegere cu angajatorii, veniturile.

Apoi au solicitat indemnizații pe baza acelor venituri.

Polițiștii fac acum cercetări pentru a găsi pe toți cei vinovați.

COMUNICATUL oficial al IPJ BN

La data de 25 august a.c., în urma controalelor și verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat noi cazuri de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. Vizate sunt două societăți comerciale și două femei din Maieru și Bistrița care ar fi beneficiat de indemnizații de creștere a copilul.

În urma primelor investigații efectuate a reieșit că, în perioada mai-decembrie 2019,  cele două societăți comercială ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, constând în acordarea drepturilor salariale unor angajate și ar fi eliberat în acest sens adeverințe cu date nereale cu privire la veniturile obținute de cele două femei.

Ulterior, persoanele în cauză ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru care au depus adeverințele care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: