22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Și Consiliul Local are pensionari „de lux”. Câte mii de euro îi intră pe card lună de lună unui fost militar

Este bine știut faptul că Armata și Ministerul Afacerilor Interne „garantează” pensii confortabile celor din sistem. O astfel de pensie o încasează și un consilier local, căruia lună de lună îi intră pe card sume de ordinul miilor de euro…

Nu este manager în vreo multinațională și nici nu are propria firmă și cu toate acestea lună de lună îi intră în conturi aproape două mii de euro! Este cazul consilierului local Brici Tiberius Daniel, pensionar deja de mai bine de trei ani.

Potrivit declarației sale de avere pentru anul 2019, veniturile sale anuale au ajuns la 97.716 lei, fiind compuse din pensii. La un calcul simplu constatăm că lună de lună pe cardul consilierului PNL intră 8.143 de lei.

Brici Tiberius Daniel, care se află la primul mandat de consilier local a fost până în 2017, când a ieșit la pensie, director economic – contabil șef la Unitatea Militară 01331 Bistrița.

Conform aceleiași declarații de avere, consilierul local mai are 5,5 ari în Unirea, unde și-a ridicat o casă. Acesta mai deține și 1.400 de metri pătrați în Crainimăt și un apartament de 56 de metri pătrați în Cluj-Napoca. În 2019 a vândut un apartament cu 60.000 de euro. Nu lipsesc nici datoriile, acesta având de achitat un credit de 100.000 de lei la Banca Transilvania.

Acesta nu este singurul pensionar din Consiliul Local. Printre ultimii intrați în CL, Cicioc Ștefan, nimeni altul decât soțul șefei de la ANAF Dorina Cicioc, este și el pensionar după o carieră în armată.

Declarația de avere a lui Cicioc Ștefan încă nu este disponibilă pe site-ul Primăriei Bistrița, însă potivit celei de pe platforma Agenției Naționale de Integritate, acesta încasează lunar, sub formă de pensie, 5.677 de lei. Soțul șefei de la ANAF se pare că a fost șef birou la unitatea militară din Bistrița.

Cicioc Ștefan deține două apartamente în Bistrița și 45.000 de lei într-un cont la o bancă. În 2018, acesta a  încasat 34.500 de euro din vânzarea unui apartament. Acesta a avut și de rambursat un credit în valoare de 88.000 de lei.

Consilierul local liberal are și o mamă darnică. Aceasta l-a cadorisit, conform declarației sale de avere, cu 60.000 de lei.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...