16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Anomalia Milaș. Cum au ajuns restricțiile de weekend într-o comună cu un singur localnic infectat cu Covid

Comuna Milaș s-a trezit cu două weekenduri de restricții care presupuneau închiderea magazinelor la ora 18:00 și circulația interzisă după ora 20:00 după ce în urmă cu două săptămâni, cu 5 cazuri active, trecea de incidența de 4/mia de locuitori. Cu un singur caz activ, despre care primarul nu știe absolut nimic, weekendul ce tocmai a trecut, locuitorii localității Milaș au fost băgați în case din nou deodată cu găinile.

În urmă cu 13 zile, Comuna Milaș s-a trezit cu incidență peste 4/mia de locuitori, cu 5 cazuri active figurând în localitate. Imediat, localitatea a fost pusă sub restricțiile de weekend, magazinele fiind închise la 18:00, iar circulația interzisă după ora 20:00.

Culmea, primarul comunei Milaș, Iosif Gabor spune că din cele 5 persoane care figurau acum 13 zile cu Covid, doar două locuiau efectiv în localitate, restul aveau domiciliul în județul Mureș sau în Bistrița.

Incidența a scăzut rapid, însă comuna Milaș a rămas sub restricții pentru două săptămâni. Așa se face că weekendul trecut, cu o incidență de sub 1/mia de locuitori, locuitorii comunei Milaș erau băgați în case deodată cu găinile.

„Restricțiile se aplică pentru 14 zile… Vă dau dreptate, incidența a scăzut foarte tare și n-ar mai fi corect să îi menții pe restricții. Hotărârea de Guvern ne spune foarte clar că este vorba despre 14 zile… Vor ieși cred că chiar mâine”, a spus pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Acesta a mai confirmat și faptul că cazurile sunt contorizate la localitățile care apar în buletinele celor infectați, chiar dacă oamenii nu mai stau efectiv acolo.

Primarul Milașului face pe detectivul să afle cine e singurul bolnavul din comună…

Primarul comunei Milaș, Iosif Gabor a fost înștiințat că mai are un caz activ însă habar nu are despre cine este vorba. A încercat să ia legătura cu medicul din localitate, cu poliția și chiar cu DSP pentru a afla. Până acum însă mister total…

„Avem un singur caz acum și pur și simplu nu știm cine e persoana respectivă. Așa ceva haos și debandadă nu am mai văzut. Nu știm nici noi la primărie, nici poliția, nici medicul… iar la DSP sună mereu ocupat. Unde să mai sun?! Că DSP-ul nu răspunde… Așteptăm să vedem dacă mâine ne scot de sub restricții, dacă nu voi lua legătura cu prefectul să ne lămurească”, a precizat primarul pentru Bistrițeanul.ro.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.