21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Anomalia Milaș. Cum au ajuns restricțiile de weekend într-o comună cu un singur localnic infectat cu Covid

Comuna Milaș s-a trezit cu două weekenduri de restricții care presupuneau închiderea magazinelor la ora 18:00 și circulația interzisă după ora 20:00 după ce în urmă cu două săptămâni, cu 5 cazuri active, trecea de incidența de 4/mia de locuitori. Cu un singur caz activ, despre care primarul nu știe absolut nimic, weekendul ce tocmai a trecut, locuitorii localității Milaș au fost băgați în case din nou deodată cu găinile.

În urmă cu 13 zile, Comuna Milaș s-a trezit cu incidență peste 4/mia de locuitori, cu 5 cazuri active figurând în localitate. Imediat, localitatea a fost pusă sub restricțiile de weekend, magazinele fiind închise la 18:00, iar circulația interzisă după ora 20:00.

Culmea, primarul comunei Milaș, Iosif Gabor spune că din cele 5 persoane care figurau acum 13 zile cu Covid, doar două locuiau efectiv în localitate, restul aveau domiciliul în județul Mureș sau în Bistrița.

Incidența a scăzut rapid, însă comuna Milaș a rămas sub restricții pentru două săptămâni. Așa se face că weekendul trecut, cu o incidență de sub 1/mia de locuitori, locuitorii comunei Milaș erau băgați în case deodată cu găinile.

„Restricțiile se aplică pentru 14 zile… Vă dau dreptate, incidența a scăzut foarte tare și n-ar mai fi corect să îi menții pe restricții. Hotărârea de Guvern ne spune foarte clar că este vorba despre 14 zile… Vor ieși cred că chiar mâine”, a spus pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Acesta a mai confirmat și faptul că cazurile sunt contorizate la localitățile care apar în buletinele celor infectați, chiar dacă oamenii nu mai stau efectiv acolo.

Primarul Milașului face pe detectivul să afle cine e singurul bolnavul din comună…

Primarul comunei Milaș, Iosif Gabor a fost înștiințat că mai are un caz activ însă habar nu are despre cine este vorba. A încercat să ia legătura cu medicul din localitate, cu poliția și chiar cu DSP pentru a afla. Până acum însă mister total…

„Avem un singur caz acum și pur și simplu nu știm cine e persoana respectivă. Așa ceva haos și debandadă nu am mai văzut. Nu știm nici noi la primărie, nici poliția, nici medicul… iar la DSP sună mereu ocupat. Unde să mai sun?! Că DSP-ul nu răspunde… Așteptăm să vedem dacă mâine ne scot de sub restricții, dacă nu voi lua legătura cu prefectul să ne lămurească”, a precizat primarul pentru Bistrițeanul.ro.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: