28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Și Partidul Verde și USR Plus au avut o problemă cu lista candidaților pentru Senat

Alegerile Parlamentare vor avea loc în  decembrie. Partidele sau candidații independenți își depun actele la Biroul Electoral Județean de care aparțin. La noi în județ, listele pentru Senat atât a Partidul Verde cât și a celor de la USR Plus au fost cu probleme:

La Biroul Electoral Județean Bistrița Năsăud au început să se depună listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Fiecare partid și-a întocmit lista celor pe care îi propune pentru Camera Deputaților și Senat.

Totuși, unele liste sunt respinse.

Conform Propolitica.ro, USR – Plus a rămas fără candidați pentru Senat, pe motiv de discriminare de sexe.

Biroul Electoral Județean a respins lista pentru Senat, motivul fiind unul care nu trebuie foarte mult explicat: pe lista respectivă nu există nicio femeie, fapt ce contravine Legii 208 din 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, unde este prevăzut următorul fapt :  „Listele de candidaţi pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepţia listelor care conţin un singur candidat” scrie sursa menționată.

În schimb, se pare că Partidului Verde i-ar fi fost anulate ambele liste: și pentru Senat și pentru Camera Deputaților.

”Parcă nu mi-e totuna! Partidului Verde BN i-au fost respinse listele de candidaturi, atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților. Motivul invocat de către autoritatea electorală județeană a fost acela că listele depuse s-au întocmit fără a fi respectate prevederile legale. În speță, vorbim despre reprezentativitate și despre absența candidatelor pe aceste liste. RESPINGEREA LISTELOR Partidului Verde în județul nostru este o „premieră„- dacă putem să o numim așa- în toți acești ani de când există filială în județ.

Cauze:

1. Odată cu zecile de demisii ale membrilor-femei și bărbați- din organizație, resursa umană( factor capital) practic nu mai există. Partidul Verde mai are doar un nume și, eventual, un palmares. Cei care l-au clădit nu mai fac parte din organizație.

2. Necunoașterea,de către actuala conducere, a prevederilor legale.

3. De dragul funcțiilor și demnităților, al imaginii și publicității, omul cu ștampilă s-a grăbit „să dea bine la București”. Ca urmare, s-a izbit cu capul într-un gard pe care singur și l-a plantat pe traiectorie.

Am intuit încă de zilele trecute că BEJ va avea obiecții asupra listelor înaintate de Ciobănică, tocmai pentru acest motiv. Am avut dreptate și de data asta.

Păcat! Mare păcat că s-a ajuns aici!” a scris Lucian Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Conform liderului Partidului Verde însă, lista  pentru Camera Deputaților a fost aprobată integral, iar cea pentru senat, parțial.

Pentru Camera Deputaților, Partidul Verde BN a propus pe Ciobanică Dumitru Daniel, Cotul Grigore, Popdeac Emilia, Sălvoacă Alexandru Marian și Cozonac Tinuț Ionuț.
Pentru Senat, BEJ BN  a aprobat pe Bălan Simion Florin și Herța Vasile. A respins pe Bulz Floarea.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.