22.4 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Și secretarul Camerei Deputaților sare în apărarea clădirii care a adăpostit cinematograful „23 August”

Secretarul Camerei Deputaților, deputatul Daniel Suciu, a trimis o scrisoare către ministrul Culturii și RADEF, solicitându-le să nu fie de acord cu demolarea clădirii care adăpostea fostul cinematograf „23 August”.

Secretarul Camerei Deputaților, deputatul Daniel Suciu, a trimis astăzi Ministerului Culturii și celor de la RADEF memoriul conceput de Alianța pentru patrimoniul bistrițean ”Petrus Italus Trust” și semnat de zeci de oameni de cultură, scriitori, arhitecți, profesori universitari și specialiști în comunicare sau economie.

Memoriul oamenilor de cultură din Bistrița, dar nu numai, a ajuns astăzi pe masa ministrului Culturii și a conducerii RADEF.

Nu cred că soarta unei clădiri cum puține mai sunt în oraș trebuie să fie dărâmarea și transformarea ei în parcare! Domnule primar, ascultă vocea comunității!”, a transmis Daniel Suciu.

Zeci de profesori universitari și artiști se opun demolării Cinematografului „23 August”: „Ar fi o tragedie ca Bistrița să trăiască demolarea acestui imobil”

Nu cred că e o soluție bună să demolăm o clădire simbol din anii 1900. Dacă am reușit să reabilităm Cazinoul din Constanța, dacă am reușit să reabilităm Colegiul național „Liviu Rebreanu” și Castelul de la Posmuș, cred că și primarul Ioan Turc poate să găsească o soluție astfel încât această clădire să nu fie pusă la pământ pentru o parcare…

Luați aminte, dragi guvernanți locali, că există punctele termice în care se pot face parcări de reședință”, a mai precizat deputatul Daniel Suciu. 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSuciuVD%2Fvideos%2F233222241881915%2F&show_text=false&width=267″ aspect_ratio=”267:476″ loop=”no” muted=”no” /]

Alte detalii despre acest subiect puteți reciti accesând linkurile de mai jos:

Opoziția și puterea se UNESC: Se cere consultare publică pentru demolarea Cinematografului 23 August

VIDEO: Cinematograful 23 August și o parte din Piața Independenței Nord devin parcări!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...