19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Silviu Rus (PER Bistrița-Năsăud) – Un MESAJ pentru Ioan Turc și Lorand Toth: „Dați șansa și celorlalte partide să ia parte la procesul electoral”

Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud, adresează un mesaj public celor doi președinți Ioan Turc și Lorand Toth, făcând apel la solidaritate și colaborare. „Este o problemă de neconstituționalitate și de încălcare a prevederilor de la Veneția!

Silviu Rus, președintele ecologiștilor din județ, a transmis un mesaj public liderilor politici din județ. Biroul Electoral Central a admis că este o problemă de neconstituționalitate și de încălcare a prevederilor de la Veneția în ceea ce privește ordonanța care reglementează măsurile necesare în secțiile de votare, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. 

Practic, ordonața le dezavantajează pe toate partidele care nu au reprezentanți în Parlament. Mai mult, aglomerează inutil secțiile de vot, în contextul epidemiologic actual – avertizează Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud.

Silviu Rus a atras atenția asupra acestui aspect, chiar zilele trecute, într-o emisiune Bistrițeanul Live:

VIDEO – Silviu Rus (PER): Partidele mari au transformat alegerile într-o afacere!

În speranța unui răspuns, ecologistul Silviu Rus a adresat și un mesaj public președintelui PNL BN Ioan Turc și celui de la USR BN – Loranth Toth: 

scriu în calitate de președinte de partid, al singurului partid neparlamentar care a reușit să depună liste complete la Consiliul Județean. Vă scriu ca de la președinte la președinte…!

Vă știu ca fiind onești. Nu aveți nevoie de avantaje politice necuvenite. Știu că și dumneavoastră considerați ordonanța 70 ca fiind incorectă pentru partidele care nu au reprezentare în Parlament, dar care totuși fac eforturi să fie prezente în comunitățile lor.

În numele democrației și al egalității de șanse vă rog să NU numiți 6 reprezentanți din partea alianței din care faceti parte. Vă rog să dați șansa și celorlalte partide să ia parte la supravegherea procesului electoral. Mai ales acum, în acest context”, subliniază Silviu Rus.

Președintele ecologiștilor din Bistrița-Năsăud a făcut un calcul simplu care arată că PNL, USR și Plus ar avea în secțiile de votare din județ 342 de reprezentanți. Silviu Rus remarcă și faptul căpe lângă reprezentanții Alianței PNL – USR–Plus (6 la număr), cei 3 ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud și 2 ai PMP – și celalalte partide ar avea dreptul să delege câte un reprezentant. „La o secție din Bistrița, spre exemplu, ar fi 18 oameni într-o secție din partea partidelor…!!! Totuși, nu aveți nevoie de 6 oameni ca să supravegheați procesul electoral!!! SOLIDARITATE și COLABORARE, vă rog…!”, a mai transmis președintele PER Bistrița-Năsăud Silviu Rus.


(Articol electoral comandat de Partidul Ecologist Român – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200195)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...