10 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Via Transilvanica, traseul de drumeții pus pe picioare de Tășuleasa Social, a ajuns la 800 de kilometri!

Un vis se transformă, cu pași mici, în realitate! Via Transilvanica a ajuns la 800 de kilometri. Tășuleasa Social, asociația care se află în spatele proiectului, marchează cei 800 de kilometri în Sibiu, care, în premieră pentru România, a fost ales Capitala Europeană a Drumeției în 2021.

Tășuleasa Social a ajuns cu Via Transilvanica în județul Sibiu, unde vor fi marcați și finalizarea a 800 de kilometri din traseul de drumeție care străbate țara și totalizează aproape 1.000 de kilometri.

Reușita este cu atât mai savurată de asociația din Pasul Tihuța, cu cât în 2021, Sibiul va fi, în premieră pentru România, Capitala Europeană a Drumeției.

„Ceea ce credem noi despre ultimele săptămâni de muncă este că avem proiectul potrivit, în locul și momentul potrivit. Via Transilvanica a ajuns pe teritoriul județului Sibiu conform planului inițial de acum doi ani și să spunem că întâmplarea, deși nimic nu este întâmplător în ceea ce privește acest drum al nostru, face ca Sibiul a fost ales, în premieră pentru România, Capitala Europeanăa Drumeției în anul 2021. Ce înseamnă asta pentru un proiect ca al nostru și în mod direct pentru România, este că ni se oferă oportunitatea de a face niște pași importanți în direcția unui nou tip de turism care promovează ceea ce reprezintă cu adevărat istoria, cultura și bineînțeles geografia țării noastre”, a precizat, pe Facebook, Tibi Ușeriu.

Cei 800 de kilometri de traseu și cei 115 kilometri din tronsonul Sibiu vor fi marcați în weekend, la Biertan.

„Nu ne-am fi imaginat asta acum doi ani. Nu ne-am fi gândit nici la toate lucrurile bune care s-au întâmplat și nici la piedicile pe care le-am depășit împreună. Toate aceste lucruri și probabil multe altele ating din când în când niște puncte culminante prin inaugurările diferitelor tronsoane”, mai completează sportivul, care s-a implicat direct în acest proiect, de la debutul său.

Foto: Tibi Ușeriu

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...