21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Sîngeorzul investește aproape 5 milioane euro în imagine!

Imaginea contează, mai ales dacă vrei să scoți bani frumoși de pe aceasta. Iar ca turiștii să te caute, e și mai important cum arați. Așa că Sîngeorzul va investi în imagine aproape 5 milioane de euro. Proiectul e aprobat pentru dezvoltarea turismului balnear.

Primăria Sîngeorz – Băi a depus un proiect, spre finanțare, pentru dezvoltarea orașului Stațiune.

Proiectul a fost depus pe axa 7.1, ce finanțează dezvoltarea turismului balnear. Fiecare proiect ce a fost finanțat a primit maxim 5 milioane de euro.

Banii vor fi folosiți pentru:

  • Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear (infrastructura rutieră, rețele de captare și transport, parcuri balneare, modernizare și creare baze de tratament)
  • Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente
  • Amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică;
  • Dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracțiilor turistice
  • Activități de marketing și promovare turistică a obiectivului finanțat.

Proiectul depus de primăria Sîngeorz Băi se numește ”S.O.S. Aqua Primus” și a primit o finanțare de 4,6 milioane de euro. Acesta vizează mai multe obiective, printre care  „Apele minerale”, „Trasee turistice de legătură cu satul tradițional si amenajare Cascada Cheilor”, „Primus. Captarea, transportul și amenajarea în scop touristic”, „Spațiul cultural”, „Amenajare spaţii verzi şi zone pentru turiști în vederea punerii în valoare a Stațiunii – Oraș Sîngeorz – Băi.”

„Dragi sîngeorzeni. Vreau să împărtășesc bucuria de astăzi împreună cu voi! PROIECTELE sunt SINGURA noastră șansă pentru dezvoltarea comunității! După muncă și răsplată… a fost selectat pentru finanțare proiectul «S.O.S (Satul, Orașul, Stațiunea) Aqua Primus» în valoare de 4,6 milioane de euro, urmează etapa de precontractare și procedura de achiziție proiectare și execuție! Iată că, cu răbdare eforturile noastre dau roade, iar stațiunea o să aibă o cu totul altă imagine. Urmează și alte proiecte care sunt depuse și cu ajutorul bunului Dumnezeu lucrurile merg spre NORMALITATE! ÎMPREUNĂ facem lucruri minunate!”, a anunțat Traian Ogâgău pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...