7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

SITUAȚIE DISPERATĂ: Se caută o femeie care să îngrijească două ”fetițe” de 42 și 44 de ani – contra cost

Le mai știți pe Valeria și Maria Pop, „fetițele” din campania de Crăciun din 2010?!? Au trecut 12 ani de atunci, dar ele au tot „doi-trei anișori” la minte. Iar acum situația e disperată. Mama lor e în spital și e nevoie de cineva să le îngrijească. Contra cost, bineînțeles!

Am parcat mașina în apropierea blocului în care locuiesc. Mă dau jos și aud aplauze. Valeria și Maria Pop „săreau” de pe bordură și se aplaudau.

Mă ubesti?!?” – mă întreabă Maria, începe să plângă și mă strânge tare în brațe. În jurul meu sunt puse mâinile unei femei de 42 de ani, dar Maria are gândirea unui copilaș de doi-trei ani.

Îmi vin în minte toate sentimentele din campania „De Crăciun fii mai bun”, din 2010, când vă prezentam cazul.

De Crăciun fii mai bun: Zâmbete de copil pe chipuri de adult

O asigur că o iubesc, iar în îmbrățișarea noastră se alătură și Valeria. Apoi aplaudăm din nou, mai sărim de pe bordură, Maria îmi spune că se face doctoriță când e mare, mai sărim de pe bordură, iar ne îmbrățișăm, iarăși le asigur că le iubesc și că-s frumoase.

Valeria și Maria erau alături de o vecină. Așteptau să vină microbuzul care le duce la Centrul de zi al Fundației „Bucuria”. Acolo stau de luni până vineri, între orele 09.00 – 17.00.

În 2010, când vă prezentam cazul, aveau 32 și 30 de ani. Iar cu ele în apartament mai trăiau bunica – ce avea atunci 80 de ani, tatăl – de 59 de ani și mama – pe atunci de 56 de ani.

Au trecut 12 ani. Bunica și tatăl fetelor au murit, iar de aproape o lună, mama lor – Viorica – este internată în spital, la Terapie Intensivă.

Grija Mariei și a Valeriei o poartă două vecine, care fac cu rândul și stau cu ele. Au încercat să-și ia concediu fără plată de la muncă, dar nu au reușit. Așa că fac cu schimbul. Astfel încât de la 17.00 după-masa, până dimineața la 09.00, Maria și Valeria să nu rămână singure.

Au trecut 12 ani, și, deși Valeria are 44 de ani, iar Maria – 42, la minte au tot doi-trei anișori. Valeria e mai cuminte, „stă acolo unde o pui”, nu vorbește, dar zâmbește larg, aplaudă și te îmbrățișează sincer.

Maria e mai vorbăreață, deși limbajul ei e al unui copil. Vrea să o asiguri constant că o iubești și că e frumoasă, să o îmbrățișezi și să te joci cu ea. O influențează pe Valeria, și, ca și copiii, nu totdeauna în bine.

Ambele poartă pampers, dar în rest, se descurcă – dacă sunt supravegheate de un adult.

Mama lor fiind în spital, e nevoie de ajutor. E nevoie de cineva care să stea cu fetele. Iar vecinele sunt dispuse să plătească.

Avem nevoie de o femei care ar fi dispusă să stea cu ele tot timpul. Exceptând intervalul orar când sunt la centru. Deci asta înseamnă inclusiv peste noapte. Bineînțeles, contra cost.

Plătim, nu vrem pe gratis! Dar nouă ne e greu și cu lucrul, și deja ne chinuim așa cam de o lună de zile. Deci am avea nevoie de o femeie care să stea cu ele, să le supravegheze, și… fetele sunt cu pampers. Bineînțeles că nu o lăsăm singură din prima. O să fim cu ea, o ajutăm, dacă are nevoie de ceva ore libere, facem cumva și i le oferim.

Dar e nevoie de cineva care să fie constant. Nu știm cât mai stă Viorica (n.r. mama fetelor) în spital, dar va fi nevoie și după revenirea ei acasă, sigur”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Rodica Spînul.

Viorica Pop are 68 de ani și are o problemă la plămâni, fiind internată la Spitalul de Urgență Bistrița, pe secția Terapie Intensivă. Nu se știe nici cât va mai sta, așa că Maria și Valeria au nevoie de supraveghere.

AJUTĂM??

Dacă doriți să ajutați, sau știți pe cineva care ar putea să facă acest lucru, sunteți rugați să luați legătura cu Rodica Spînul la numărul de telefon 0740.64.84.81.

E așa de simplu: e nevoie de o femeie care să iubească copiii, indiferent de numărul anilor lor!

Sursă FOTO – Facebook Fundația Bucuria

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Și Direcția de asistență socială, ce face??bine merci?..mai face niște angajări? Facem shoping în timpul serviciului, că niciodată nu găsești cucoanele la serviciu, ba te mai si ceartă dacă le deranjezi. Această directie trebuie desființată că doar papă bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...