18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Beclenarii pot face mișcare pe două roți, cu biciclete electrice. Au la dispoziție 17 km de piste de biciclete

Becleanul devine primul oraș din județ care-și reduce poluarea prin promovarea transportului eco. După autobuze electrice, Primăria Beclean a pus la dispoziție peste 100 de biciclete, printre ele și unele electrice, pentru ca locuitorii orașului să străbată cei 17 km de piste de biciclete.

Becleanul a fost primul oraș din județ care folosește autobuze electrice. Acesta este și primul oraș din județ unde chiar este încurajat transportul pe două roți.

Cum s-a reușit asta? Prin amenajarea a 17 kilometri de piste de biciclete, traseul ducând inclusiv la Băile Figa. De asemenea, Primăria Beclean a mai cumpărat prin fonduri europene 100 de biciclete, iar astăzi au ajuns în orașul de pe Someș și primele biciclete electrice.

„Astăzi au ajuns la Beclean bicicletele electrice, achiziționate prin fonduri europene, ce vor fi puse în curând la dispoziția tuturor cetățenilor printr-un sistem smart de tip bike-sharing. În aceste zile se lucrează la ultimele platforme de staționare, de unde se pot prelua bicicletele, iar după recepționarea acestora vom da drumul întregului sistem de transport pe două roți în orașul Beclean”, informează primarul Nicolae Moldovan.

Cum funcționează sistemul:

Bicicletele vor putea fi închiriate de la unul dintre cele 6 puncte din oraș. Unul dintre ele este situat la Băile Figa. Cei care închiriază bicicletele le pot lăsa la un alt punct, pe traseu.

Fiecare bicicletă are GPS, iar seara, acestea sunt reperate și recuperate de autobuzele electrice și duse la punctele de închiriere.

Bicicletele se închiriază pe baza unor carduri. Fiecare bicicletă e numerotată și urmărită prin GPS. Fiecare card are o identitate, astfel că reprezentanții Primăriei Beclean știu în fiecare secundă unde este fiecare bicicletă și la cine.

Mai puteți citi despre acest subiect mai jos:

Beclenarii, invitați la mișcare: Au sosit primele 100 de biciclete, alternativă la transportul rutier!

Foto: Nicolae Moldovan

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...