16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Beclenarii, invitați la mișcare: Au sosit primele 100 de biciclete, alternativă la transportul rutier!

Becleanul are 17 km de piste de biciclete. Ieri au sosit primele 100 de biciclete achiziționate prin fonduri europene și puse la dispoziția beclenarilor. „Vă recomand utilizarea lor ca alternativă la mijloacele de transport rutier”, a transmis primarul orașului.

Două proiecte ale orașului Beclean au ca rezultat, printre altele, și 17 km de piste de biciclete. Acestea NU încurcă traficul din oraș, au un circuit, curprinzând întreg orașul, dar în peisaje frumoase.

Ce are Becleanul și n-are Bistrița? 17 km pistă de biciclete

Eu vreau ca mersul cu bicicleta să fie într-un peisaj aparte, într-o zonă de recreere, să fie o chestiune de recreere și de sport. De a face un efort suplimentar și automat să ai toate posibilitățile de un aer curat.(…) Noi am mers pe câmp, am mers pe laterale, am mers prin păduri. În foarte multe locații ale pistelor de biciclete am folosit un teren viran, nu strada. Nu am transformat strada în pistă pentru biciclete”, a explicat Nicolae Moldovan într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.

LECȚIA pistelor de biciclete de la Beclean. De ce nu aglomerează străzile și ajung inclusiv prin pădure

Nu doar că beclenarii au pe unde merge cu bicicletele proprii, dar administrația locală a mai făcut un pas. A atras fonduri europene prin care a cumpărat biciclete pe care le pune la dispoziția cetățenilor.

Ieri au ajuns primele 100 de biciclete, acestea fiind în testare. Ele pot fi închiriate din 6 puncte din oraș și respectiv de la Figa. Cei care închiriază bicicletele le pot lăsa pe traseu, la un alt punct.

Fiecare bicicletă are GPS, iar seara sunt reperate și recuperate de autobuzele electrice. Acestea sunt duse la punctele de închiriere. Punctul de la Băile Figa va avea 20 de biciclete.

Un pas important pentru transportul ecologic în comunitatea noastră! Azi au ajuns la Beclean primele 100 de biciclete achiziționate prin fonduri europene, care vor fi puse la dispoziția tuturor cetățenilor printr-un sistem smart de tip bike-sharing. 

Deja au fost instalate primele platforme de staționare în mai multe zone din Beclean, de unde utilizatorii pot prelua bicicletele și le pot ulterior parca la final, în oricare dintre aceste platforme de biciclete instalate pe raza orașului nostru și a cartierelor aparținătoare în locurile libere.
Zilele acestea se fac probele pentru biciclete și vă recomand utilizarea lor ca alternativă la mijloacele de transport rutier” a transmis Nicolae Moldovan, primarul Becleanului, pe Facebook.

Conform primarului, sistemul este unul complex, fiind „ultimul răcnet” în materie de sisteme de închiriere biciclete”.

Bicicletele se vor putea închiria pe baza unor carduri ce vor fi emise. Fiecare bicicletă e numerotată și e urmărită prin GPS. Fiecare card are o identitate, așa că vom putea ști în fiecare secundă unde este fiecare bicicletă și la cine.
Cetățenii vor putea lua bicicletele din punctele de staționare doar pe baza cardurilor. Apoi, când termină traseul, li se va lua de pe card timpul petrecut pe bicicletă. De fapt ei asta cumpără, timp. Cardurile vor putea fi reîncărcate sau se pot achiziționa noi carduri. E un sistem complex, ultima apariție în natură de sisteme de închiriere biciclete”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Proiectul e foarte bun, bine gandit si bine realizat. Dar nu te poti recreea pe podul nou peste somes cand trebuie sa te feresti de masinile care circula pe pista de biciclete si in oras pistele sunt ocupate de masini parcate. Aici mai trebuie sa lucrati, sa ne putem bucura de lucrurile facute. In fata Catedralei intersectia e bine realizata si bine marcata, dar e blocata de masini parcate, printre ele o camioneta pe contrasens care isi face reclama la transport nisip, degeaba sunt marcaje daca nu le respecta nimeni. Daca nu faceti ordine lucrurile realizate nu functioneaza.

  2. Propun sa faca turcaletul cu toata sandramaua lui (oricum stau degeaba pe banii bistritenilor), o vizita pana la domnul primar Moldovan Nicolae si sa il roage frumos sa le explice cum se fac piste de biciclete bine gandite intr-un oras, cum se poate construi un aquapark cu care aduci bani la bugetul local si cum se achizitioneaza autobuze electrice folosind fonduri de Mediu, Destul de ciudat cum in Beclean se poate si in Bistrita, care e un oras de 10 ori mai mare nu se poate.

    Sa fie in Beclean mai putine „ciolane” si primaria chiar sa se gandeasca la binele cetatenilor?
    Daca, continuam cu administratii incompetente, o sa ajungem sa ne dorim sa ne mutam in Beclean…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: