Ce are Becleanul și n-are Bistrița? 17 km pistă de biciclete

0
2460

Au început lucrările pentru amenajarea pistei de biciclete și a falezei… la Beclean. Prin cele două proiecte aflate în derulare se vor crea aproximativ 17 km de piste de biciclete. La Bistrița… pistele de bicicletă sunt doar la stadiul de idei.

La începutul anului 2019, primarul Becleanaului promitea că prin intermediul a două proiecte se vor realiza undeva la 15 km de piste de biciclete.

Beclenarii, invitați la mișcare: 15 km de piste pentru biciclete, în oraș!

Astăzi s-a dat startul și la cel de-a doilea proiect, iar lungimea pistelor de biciclete din orașul de pe Someș va ajunge la aproape 17.

„E vorba de două proiecte. Cel cu asfaltările străzilor, prin intermediul cărora se vor face aproximativ 5 km de piste de biciclete și acesta, care are 11 km. Deci amândouă vor da undeva spre 17 km de piste de bicicletă. Proiectele sunt pe fonduri europene și ne bucurăm că s-au început lucrările”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Proiectul cu 11 km de piste de bicicletă cuprinde și înlocuirea punții suspendate de la Beclenuț cu un pod din beton de 5 m lățime, construit din fonduri europene prin intermediul PMUD2.

Pentru traversarea Someșului pe toată perioada construcției acestui pod, oamenii vor putea utiliza podul utilitar existent în imediata vecinătate a punții, amenajat zilele acestea și pentru trecere pietonală.

Lucrările sunt ample. Se va face și faleza, și trotuare, va fi și iluminat public cu led. Am dat ordinul de începere. Vor trebui să-și organizeze șantierul, să ofere alternative de trecere pe perioada lucrărilor, dar da, am început și acest proiect. Asta e cel mai important”, a mai spus Nicolae Moldovan.

La Bistrița se tot vorbește de piste de biciclete. Inițial au fost promise că vor fi gata până în 2020.

Piste de biciclete în Bistrița, până în 2020!

În cadrul unei emisiuni Bistrițeanul.ro LIVE, Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței a anunțat că lucrările pentru pistele de biciclete vor începe… în toamnă.

Cum „sacrifică” Primăria Bistrița 500 de locuri de parcare pentru un autobuz electric și niște piste de biciclete