5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

Spărgătorii a 16 case de vacanță, prinși de polițiștii! CE prime pedepse au primit:

Polițiștii au reușit să dea de urma unor spărgători de case de vacanță. În aproape 5 luni, au „atacat” 16 cabane din zona de munte a județului. Cinci persoane au fost duse la audieri, dar numai doi tineri au ajuns în fața instanței.

În decurs de cinci luni de zile, autori necunoscuți au furat bunuri din 11 cabane de pe raza localităților Piatra Fântânele, Colibița și Josenii Bârgăului.

Prejudiciul cauzat a fost de 38.500 de lei.

Au încercat să mai fure din alte 5 cabane, dar ceva nu le-a ieșit așa cum au vrut.

În acest weekend, polițiștii au reușit să identifice făptașii.

În urma cercetărilor, au fost identificați un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Prundu Bârgăului și un altul de 24 de ani, din Mijlocenii Bârgăului bănuiți de comiterea faptelor în perioada octombrie 2019-februarie 2020. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 90% de către polițiști. Pentru documentarea activității infracționale a celor doi, la data de 15 februarie a.c., polițiștii au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri”, se arată în raportul poliției bistrițene.

În urme perchezițiilor s-au ridicat obiecte bănuite că au fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Cei doi tineri au ajuns în fața instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă față de tânărul de 23 de ani și măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de celălalt. Cei doi sunt cercetați pentru furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...