8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Spitalul Orășenesc Beclean, pregătit să primească bolnavi COVID, chiar de mâine

Spitalul Orășenesc Beclean a trecut printr-o amplă pregătire în vederea preluării pacienților COVID. Cel mai probabil mâine unitatea va prelua primii pacienți.

Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri COVID în rândurile populației a dus la o nouă organizare în spitalele din Bistrița Năsăud. Echipa managerială de la Beclean a făcut toate demersurile necesare în vederea preluării de pacienți.

Astfel, se dorește decongestionarea Secției Boli Infecționase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Până acum s-a analizat situația asigurării de personal medical și a aparaturii necesare bolnavilor COVID. De asemenea, a fost asigurat un prim stoc de medicamente. Pentru început, unitatea din Beclean va putea asigura atât personal medical cât și resurse de tratament, pentru 20 de pacienți. În funcție de disponibilități, numărul paturilor ar putea crește.

Am primit avizul și așteptăm să fim nominalizați în Ordinul MS Anexa 2, ca să putem fi și finanțați, pentru că altfel suntem în afara legii. Așteptăm să mai vină medicamente, o bună parte dintre ele au sosit astăzi.  Am pregătit un număr de 20 de paturi și medici. Vom suspenda activitățile existente. Suspendăm activitatea Secției Interne-BFT, care sunt comune ca personal în afară de medici. Secția de neonatologie,  va fi suspendată tot pentru partea de asistente.

Vom încerca să funcționăm cu cei doi medici de pe Interne și un medic ATI, în primă fază. În funcție de disponibilități, pentru a treia linie de gardă, ceilalți medici din spital vom acoperi cum vom putea. Pot și celelalte specialități din spital să facă gărzi pe linie de COVID. Avem chirurgi, avem medic hematolog,  avem medic de laborator. Mai mulți medici și-au arătat disponibilitatea de a ajuta în perioada următoare. ”, ne-a declarat managerul Spitalului Orășenesc Beclean, Bogdan Tușa.

Spitalul din Beclean va putea asigura cele 20 de paturi până spre finalul lunii noiembrie cu resursele pe care le are astăzi. Totuși, se speră ca, în perioada următoare, numărul cazurilor să înregistreze o scădere, dat fiind faptul că suntem la o lună după debutul noului an școlar și la câteva săptămâni de la suspendarea evenimentelor cu număr mare de participanți.

Sperăm să fie o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăviri. În caz contrar, vom căuta și alte soluții, inclusiv externe, cu medici din alte spitale. Cel puțin luna octombrie și până spre sfârșitul lui noiembrie, suntem acoperiți în ce privește necesarul de personal. Bineînțeles, pentru 20 de paturi, că atât duce și instalația de oxigen. Ne dorim, să  putem asigura fluxul de oxigen necesar oamenilor. Suntem pregătiți să preluăm pacienți începând chiar de mâine. Vom avea o ședință cu toate trei spitalele, pentru ultimele detalii, iar apoi…Să începem să lucrăm și sperăm să le fim de ajutor colegilor noștri. Pentru noi e un început, pentru ei e deja experiență.”, a mai adăugat managerul Bogdan Tușa.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: