8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Spitalul din Bistrița va primi din Italia fiole de anticorpi monoclonali, benefice în tratamentul Covid

Peste 5.000 de fiole de anticorpi monoclonali vor fi distribuite în spitalele din România, conform unui anunț de astăzi al Ministerului Sănătății. Între cele 134 de unități sanitare se află și Spitalul Județean din Bistrița.

5206 de fiole de anticorpi monoclonali, donate de Italia, vor ajunge în 134 unități sanitare. Pentru a le primi, acestea trebuie să aibă medic infecționist. Anticorpii vor putea fi folosiți pentru tratarea unui număr de 2603 pacienți, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Potrivit RFI.ro, repartizarea a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate. S-a luat în calcul numărul de pacienți internați, dar și numărul personalului medical specializat pentru administrare. 

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii. 

Anticorpii monoclonali nu trebuie administrați mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

Cele 5206 fiole de anticorpi monoclonali reprezintă o donație a statului italian. Este un semn de recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020. Atunci România a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco.

Foto deschidere @ Ro Vaccinare

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: