9 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Medicii NU ne omoară: 3.900 bistrițeni tratați de Covid au mers acasă și de trei ori mai puțini au decedat

Una dintre teoriile conspirației care circulă în special în rândul celor care nu cred în existența Covid-19 este că odată ajuns în spital medicii te omoară. Cum arată cifrele reale? Ei bine, de la începutul pandemiei, 3.900 de persoane cu Covid-19 care au avut nevoie de spitalizare au plecat acasă și doar de trei ori mai puțini au decedat.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, de la începutul pandemiei de Covid-19, 3.900 de persoane infectate care au avut nevoie de spitalizare au fost externate.

În aceeași perioadă, de trei ori mai puține persoane, mai exact 826 de bistrițeni nu au reușit să lupte cu virusul și și-au pierdut viața. În momentul de față, în medie, 8-10 persoane din județul nostru mor zilnic după ce se infectează cu Covid-19.

Conform medicului infecționist Gabriela Mureșan, cei mai afectați sunt nu doar cei cu comorbidități sau trecuți de o anumită vârstă, ci toți cei are nu s-au vaccinat. Valul 4 al pandemiei pare să semene mult mai multă moarte, în special printre nevaccinați, indiferent de vârstă.

În 12 octombrie, cea mai tânără persoană din țară răspusă de Covid-19, a fost din Bistrița-Năsăud. Este vorba despre un tânăr din Nușeni, care nu doar că nu era vaccinat, ci nu a acceptat nici tratamentul, nici acasă și nici în spital. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

Când 18 este numărul victoriei!

Tot în data de 12 octombrie 2021 s-au înregistrat 8 decese în total, dar și 18 externări. Deși pare greu de crezut, 18 oameni care au învins virusul și au plecat acasă reprezintă o adevărată victorie pentru medicii și cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Pentru a reuși să asigure transportul acasă, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a apelat la un microbuz al ISU Bistrița.

„Este o victorie pentru noi ca pacientul să plece acasă fără necesar de oxigen, însă sunt care pleacă acasă cu mască de oxigen. Și asta o considerăm o victorie, faptul că pacientul pleacă acasă este o victorie pentru noi și suntem mândri de fiecare pacient pe care reușim să îl aducem în această stare. Ei rămân o perioadă cu mască cu oxigen și există terapia post-covid. Ei recuperează și se fac bine,” a precizat medicul Gabriela Mureșan, invitat la Bistrițeanul Live.

Aceasta mai spune că există zile în care niciun pacient nu se recuperează suficient de bine pentru a pleca acasă.

Emisiunea la care a fost invitată Gabriela Mureșan o puteți urmări mai jos:

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.