9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Stâlpi pentru disciplinarea șoferilor? Cum vrea Primăria Bistrița să protejeze viitoarele piste de bicictele

Primăria Bistrița vrea să amplaseze stâlpișori de delimitare a pistelor de biciclete ce urmează să fie amenajate în oraș. Acestea ar urma să împiedice șoferii să parcheze acolo, dar și să protejeze bicicliștii. Consilierii PNL atrag atenția că aceștia sunt periculoși.

Municipalitatea s-a gândit să protejeze viitoarele piste de biciclete, care urmează a fi amenajate din fonduri europene, cu ajutorul stâlpișorilor.

Aceștia ar avea dublu rol: să împiedice șoferii să parcheze acolo, dar și să protejeze bicicliștii de conducătorii auto nedisciplinați.

Ideea nu a fost deloc pe placul consilierilor locali PNL, care, în ședința de astăzi, au propus eliminarea acestor stâlpișori din proiect și folosirea banilor economisiți pentru prelungirea pistelor de biciclete.

Nu se impune amplasarea acestor stâlpișori. Dacă continuați cu acești stâlpișori, desființați și semnele de circulație. Puneți un indicator cu oprirea interzisă acolo. De ce să facem investiții din bugetul local, ca să protejăm ce?“, a declarat consilierul PNL, Ioan Peteleu.

Viceprimarul Cristian Niculae a precizat că la primărie vin numeroase solicitări de a proteja trotuarele, iar dacă nu se vor pune acești stâlpișori, șoferii vor parca pe aceste piste de biciclete. Pe de altă parte, Filip Moisil a susținut că stâlpișorii sunt foarte periculoși pentru bicicliști, putând duce la accidentări grave.

Foto @ Arhivă

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...