-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Stelian Dolha, alături de ministrul Agriculturii: „Consiliul Județean poate și trebuie să fie implicat mult mai activ în a oferi un suport real fermierilor”

Alături de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, Stelian Dolha – candudatul Alianței PNL – USR-Plus la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – a discutat cu locuitorii din Șieu și din Teaca, dar și din comunele învecinate acestora despre problemele la ordinea zilei legate de creșterea animalelor, subvenții, asigurarea încărcăturii pe pășune, dar și probleme legate de contextul pandemic cum ar fi redeschiderea târgurilor pentru animale.

Oamenii au solicitat asigurarea pășunilor pentru deținătorii de animale și în funcție de numărul acestora, dar și reconsiderarea zonelor defavorizate, probleme pentru care am făcut demersuri inclusiv atunci când eram deputat de opoziție, în comisia pentru agricultură”, a precizat Stelian Dolha.

Prețul laptelui, sub 1leu pe litru a rămas și acum una din marile supărări ale crescătorilor de animale din această zonă, așa cum a fost și în urmă cu ani de zile când dezbăteam problemele agriculturii județene în caravanele agroinfo.

Asocierea, inclusiv în ceea ce privește procesarea, rămâne principala soluție pentru obținerea unui preț mai bun. Dovadă sunt cei care au reușit. Și mă gândesc aici la cooperative de producție care lucrează deja cu marile retail-uri.

Evident primăriile trebuie să fie mult mai implicate în a oferi consultanță și sprijin activ producătorilor și fermierilor, iar candidații noștri – Roxana Pașc din Sieu și Florin Oltean din Teaca – vor fi acei primari inimoși, eficienți și implicați în problemele concrete ale agricultorilor”, a punctat Stelian Dolha.

Pe de altă parte Consiliul Județean poate și trebuie sa fie implicat mult mai activ si în a oferi un suport real fermierilor dintr-un județ preponderent rural, de la creearea unor platforme online pentru vânzarea produselor autohtone până la forme de sprijin concret pentru învățământul dual agricol si multe altele...”, a mai spus Stelian Dolha.

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar: 21200012)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: