13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Stelian Dolha, alături de ministrul Agriculturii: „Consiliul Județean poate și trebuie să fie implicat mult mai activ în a oferi un suport real fermierilor”

Alături de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, Stelian Dolha – candudatul Alianței PNL – USR-Plus la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – a discutat cu locuitorii din Șieu și din Teaca, dar și din comunele învecinate acestora despre problemele la ordinea zilei legate de creșterea animalelor, subvenții, asigurarea încărcăturii pe pășune, dar și probleme legate de contextul pandemic cum ar fi redeschiderea târgurilor pentru animale.

Oamenii au solicitat asigurarea pășunilor pentru deținătorii de animale și în funcție de numărul acestora, dar și reconsiderarea zonelor defavorizate, probleme pentru care am făcut demersuri inclusiv atunci când eram deputat de opoziție, în comisia pentru agricultură”, a precizat Stelian Dolha.

Prețul laptelui, sub 1leu pe litru a rămas și acum una din marile supărări ale crescătorilor de animale din această zonă, așa cum a fost și în urmă cu ani de zile când dezbăteam problemele agriculturii județene în caravanele agroinfo.

Asocierea, inclusiv în ceea ce privește procesarea, rămâne principala soluție pentru obținerea unui preț mai bun. Dovadă sunt cei care au reușit. Și mă gândesc aici la cooperative de producție care lucrează deja cu marile retail-uri.

Evident primăriile trebuie să fie mult mai implicate în a oferi consultanță și sprijin activ producătorilor și fermierilor, iar candidații noștri – Roxana Pașc din Sieu și Florin Oltean din Teaca – vor fi acei primari inimoși, eficienți și implicați în problemele concrete ale agricultorilor”, a punctat Stelian Dolha.

Pe de altă parte Consiliul Județean poate și trebuie sa fie implicat mult mai activ si în a oferi un suport real fermierilor dintr-un județ preponderent rural, de la creearea unor platforme online pentru vânzarea produselor autohtone până la forme de sprijin concret pentru învățământul dual agricol si multe altele...”, a mai spus Stelian Dolha.

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar: 21200012)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...